13
Haziran
2024
Perşembe
GÜNCEL

Önce yapıldı, sonra izin alındı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yaklaşık 1 ay önce yapılan trafo, son İl Genel Meclis toplantısında tartışmaya sebep oldu. CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Selahattin Yay, "Bu yapılan meclise hakarettir. Önce onay alınır, sonra yapılır" diyerek fotoğrafları Meclis Başkanı Mehmet Okur'a sundu.

Geçtiğimiz ay, Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesine trafo yapılmasına velilerin tepki göstermesi üzerine, o günlerde basına da yansıyan trafo olayı, bu kez Balıkesir İl Genel Meclisi'ni karıştırdı. İl Genel Meclisi'nin 6. maddesinde Edremit İlçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesindeki 44.94 metrekarelik kısmının trafo binası yapılmak üzere devrinin uygun görüldüğüne dair komisyon raporları görüşüldü.

4-5-6.10.2005 sayılı Eğitim Komisyonu raporunda "İl Genel Meclisimiz'in 03.10.2005 tarih ve 23. birleşiminde müzakere edilerek Eğitim Komisyonu'na ve İçişleri ve Özel İdare Komisyonları'na havale edilen mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait dosya incelendi.

Söz konusu yapılacak trafo okulun arka tarafındaki bahçede ve köşede yer kapladığı için, çocukların oyun alanı içerisine girmediği, eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkilemesine sebep olmadığı anlaşılmıştır" denildi.

İl Genel Meclis Üyesi Selahattin Yay, bu karara tepki göstererek, "Bu işlemin yapılış biçimi yanlış. Burada biz neyin onayını vereceğiz? Yapılan bir hakarettir. Çünkü şu anda onay vermemizi istediğiniz yere trafo 1 ay önce yapılmış ve halkın tepkisine rağmen bitirilmiştir. Komisyon raporu nasıl hazırlanmıştır. Bu en gözde mevki bir yerdir" dedi.

Karar CHP'li üyelerin ret, Sehattin Yay'ın şerh konmasına rağmen AKP'li üyelerin oyları ile kabul edildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 16:39:55
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?