1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Profesyonellere taş çıkarttılar

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda sahneye çıkan engelliler, profesyonel oyunculara taş çıkarttı.
İlçedeki Körfez Özel Eğitim Merkezi'nin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlediği gecede sahneye çıkan engelliler, profesyonel oyunculara taş çıkarttı.

Engellilerin oynadığı halk oyunları, çizgi film kahramanlarından şirinleri canlandırması herkesi gülmekten kırıp geçirdi. Şarkı ve türkülerin söylendiği gecede ayrıca özürlüler Türkan Şoray'ın Azize filmini canlandırdı. Çeşitli oyun ve skeçleri de başarıyla canlandıran engellilerin performansı büyük alkış aldı.

75. Yüzyıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen gecede konuşan Körfez Özel Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Hakkı Ergün, "Bugün burada kutlamakta olduğumuz 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nün sürekliliği 1982 yılında, özürlüler için hazırlanan dünya eylem planında tavsiye edilmiş, 1992 yılında da evrenselleşmiştir.

Biz bu yıl bunu kutlarken daha büyük bir coşku ve mutluluk içindeyiz. Bunun sebebi 1 Temmuz 2005'te kabul edilen özürlüler yasasıdır. Bu yasa ile birlikte yeni bir dönem başlamıştır. Sosyal güvencesi olmayan bakıma muhtaç özürlülerin gelecekleri teminat altına alınmıştır. Fakat çıkarılmış olan bu yasa mutlak doğru ve nihai olmasa da devletin sosyal niteliğine can vermiştir.

Daha önce Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 'Ayrımcılık' başlıklı 122. Madde 'Özürlülük' sebebiyle ayrımcılık yapılmamasını da kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Yapılan bu yeniliklerle çocuklarımızın var olan imkanlardan faydalanabilme şansları yasal hak haline gelmiştir. Riskler kapımızı çaldığında başımızı taşlara vurmak yerine, daha güzel yarınlar için hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Yaşadığımız toplumun meselelerine sırt çevirmeyelim" dedi.

Drama öğretmeni Halim Aslan tarafından eğitilen 40'a yakın öğrencinin görev aldığı gecede engelli yakınları ve davetliler, kendilerine güzel bir gece yaşatan öğrencileri uzun süre alkışladı.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 16:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?