1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Projeyi Akçay yaptı; aslan payını diğer belediyeler kaptı

BaAkçay Belediyesi tarafından hazırlanan Pina Deresi'nin ıslahı için ayrılan 187 bin YTL ödeneğin diğer belediyelere de paylaştırılarak, Akçay'a sadece 15 bin YTL'nin verilmesi, Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nu kızdırdı.
Beldenin en büyük meselesi olan alan Pina Deresi'nin ıslahı için hazırlanan projeye ayrılan ödeneğin Edremit Körfezi'ndeki başka belediyelere aktarılmasına tepki gösteren Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "DSİ tarafından yapılması gerek çalışmaya biz talip olduk ve projeyi hazırladık. Turizm ve Kültür Bakanlığı da projeyi onaylayarak 187 bin YTL ödenek çıkarıldı. Yalnız bizim elimize geçen kaynak ise 15 bin YTL. Geri kalanı diğer belediyelere paylaştırılmış. Kaynaklarımız olmadığı halde biz devletin yapması gereken işi yapıyoruz. Yetkili kurumların kararına rağmen yapılan işlem yanlıştır" dedi.
Islah çalışması yanında kordonu birleştiren yürüyüş parkurları yapılacağını da kaydeden İnceoğlu, "Derenin ıslahı şart. Derede sinekler ürüyor. Herkes şikayetçi. Ödenek yetersiz olduğu için başka çare arıyoruz" şeklinde konuştu.
Akçay'ın yeni kurulan bir belediye olduğunu ve hiçbir geliri bulunmadığını hatırlatan İnceoğlu, "İşgalliye ücreti, bağış ve emlak vergileri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşlerimiz çok olmasına rağmen kaynağımız yok. Şu an Türk Yunan işbirliği doğrultusunda sürdürülen iskele çalışması var. Avrupa Birliği destek veriyor ama ön çalışma için şimdiden biz 30 in YTL harcadık. Sondajı, ÇED raporu derken bizi sarstı. Destek bekliyoruz. Projelerimiz var ama kaynağımız yok. Kaynak yetersizliği yanında bir de bürokrasi engeli ile de karşılaşıyoruz" diye dert yandı.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 15:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?