22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Saldırı kınandı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatı, İstanbul'da meydana gelen gösterilerde bayrağımıza ve bayrak taşıyan vatandaşlarımıza karşı yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Cumhuriyet Meydanı'nda partililerle beraber basın açıklaması yapan MHP Edremit İlçe Başkanı Ahmet Güzel, "Hak elde etme iddiası ile yola çıktığını öne sürenlerin, başkalarının haklarına saygı göstermesi gerekir. Bu çapulcu sürüsünün maksadının hak elde etmek değil, bu devlete düşmanlık etmek ve bu ülkeyi bölmek olduğu açıkça anlaşılmıştır" dedi

Bu olayların böylesine organize bir biçimde ortaya çıkmasının düşündürücü olduğuna dikkat çeken Güzel, "AK Parti'nin iddia ettiği gibi bu ülkede Kürt meselesi yoktur. Bir terör sorunu, bir bölücülük sorunu vardır. Avrupa Birliği (AB) sevdası ile gözleri kör olan hükümet, Avrupa'nın bizi parçalamak için oynadığı oyunlara karşı sessiz kalmakta, oy kaygısıyla bölücü hareketlere prim vermektedir. Bu üzücü olaylar karşısında MHP olarak Türk milletini temsilen tepkimizi ortaya koyuyor ve bütün vatandaşlarımızı, evine, iş yerine, araçlarına şanlı bayrağımızı asarak sahip çıkmaya çağırıyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu dönemde bütün insanlarımızı, Türk milletinin gerçek temsilcisi olan MHP etrafında birleşmeye davet ediyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından dev Türk bayrağı toplu olarak ilçenin en yüksek binasına asıldı. Güzel, Edremitlileri 9 Eylül'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenleyecekleri yürüyüş ve mitinge de davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 17:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?