23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sertifikalı buğday tohumu

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilere mahsul fiyatına sertifikalı buğday tohumu dağıtılmaya başlandı. 

Tarım Müdürü Hüseyin Acar, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından mahsul fiyatına sertifikalı tohumluk veriliyor. Tohumluk talep eden çiftçilere buğday tohumu dağıtımına müdürlüğümüz tarafından başlanmıştır.

Çiftçilerimizin birim alandan daha yüksek verim alınması sertifikalı ve kaliteli tohumluk kullanılmasına bağlıdır. Çiftçilerin kendi tohumluklarını kullandıklarını ve her yıl verimin düşmesi dolayısıyla maliyet artmaktadır.

İlaçlanmış sertifikalı tohumluklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nden Özel İdare Müdürlüğü desteğiyle getirilmiş olup dağıtımı sürmektedir. Cumhuriyet ve kaşifbey çeşit olarak 39 ton buğday tohumu getirilmiştir.

Her iki çeşit de bölgemiz şartlarına uygun özellikte, yüksek verimli, yüksek kardeşlenme oranına sahip birinci sınıf ekmeklik buğday çeşitleridir. Bu yıl ki ekim sezonunda çiftçilerimizin sertifikalı, yüksek verimli buğday çeşitlerini tercih etmesini bekliyoruz. Ürününüz bol, mahsulünüz bereketli olsun" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 16:08:29
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 11:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?