13
Haziran
2024
Perşembe
YAŞAM

Altınoluk'ta faciaya davetiye

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde, bir apartmanın girişi heyelan sebebiyle çöktü.

Çam Mahallesi Kundakçıdede Caddesi numara 50'de bulunan 5 katlı apartmanın giriş kısmındaki yamaçta meydana gelen heyelan, apartmanın girişini tamamen yıktı. Binanın üçüncü katına tahta köprü yapılarak, apartman sakinlerinin evlerine girip çıkması sağlandı.

Evlerine girip çıkarken büyük tehlikeyle burun buruna gelen apartman sakinleri, ne yapacaklarını şaşırdı. Tahta köprüden geçerek apartmana girmeye çalışan bina sahipleri, iki tarafı uçurum olan evlerine girebilmek için adeta ipte oynayan cambazlara döndüklerini belirtti.

Apartman sakinlerinden Avukat İsmail Mercan ve eşi Kamuran Mercan, muhtemel bir facianın önüne geçilebilmesi için Altınoluk Belediyesi'ne dilekçe vererek, gereken tedbirin alınmasını istedi. Mercan çifti, "Geçen yıl yapılacak diğer binalar için toprak alınmaya başlandı. Nisan ayında arsadaki ağaçların kesilmesiyle toprak kaymaları meydana gelmeye başladı. Bu sırada yolun kaymasını önleyecek istinat duvarı yapılmadı.

Biz belediyeyi gelişmelerden haberdar etmek üzere bir dilekçe yazdık. Ancak belediye, heyelanın meydana geldiği yerdeki toprağı çekmeye başlayınca bizim apartmanın tek girişi olan yol tamamen çöktü. Bizim binamızın yanındaki apartman projeye uygun olmadığı için belediye encümeni toplanarak bu binanın yıkılması için karar aldı.

Fakat belediye bu karara rağmen binayı yıkmadı. Bunun üzerine biz de Edremit Kaymakamlığı'na dilekçe verdik ve kaymakamlık görevi suiistimalden dava açılmasına karar verdi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 16:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?