28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bakkallar ve bayilerden imza kampanyası

Edremit'te, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alparslan, BAĞ-KUR emekliliği için gün sayısının aşağı çekilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde olan Soysal Güvenlik Kanun Tasarısı'nın esnafı çok yakından ilgilendirdiğini, esnafın BAĞ-KUR'dan emekli olabilmesi için 9 bin gün prim ödemesi gerektiğini belirten Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Alparslan, "Sermayenin küreselleşmesiyle çok uluslu şirketlerin ticaretin her alanına güçlü bir şekilde nüfuz etmeleri, biz küçük esnafı tamamen yok etme durumuna getirmiştir. 9 bin gün prim ödeyip emekli olma imkanımızın ne kadar zorlaştığı bilinmektedir. Küçük esnafın bir nebze rahatlaması için, yeni kanunla BAĞ-KUR'lunun prim gün sayısının daha makul bir seviyeye çekilmesi en büyük dileğimizdir" diye konuştu.

Alparslan, odaya kayıtlı üyeler arasında imza kampanyası başlattıklarını, kampanyaya katılmak isteyen esnafın Bakkallar ve Bayiler Odası'na gelerek imza atıp destek verebileceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 18:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?