19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Komşuyla dostluk ortak yatırıma dönüşüyor

Altınoluk Belediyesi ile Midilli Valiliği’yle yaklaşık 10 yıldır süren gelen dostluk artık ortak ticaretle devam edecek. Ortak Kök, Ortak Tat, Ortak gelecek projesi kapsamında zeytin ürününü ön plana çıkarmak amacıyla düzenlenen Zeytin Kültürü Festivali Kutlamaları kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanında yeni ticari oluşumlara da imza atıldı. Altınoluk Belediyesi ile Midili Valiliği Ege’nin Kokusu adında sızma zeytinyağından sabun üretecek.

Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur, yaptığı açıklamada zeytinin iki ülkeye verilmiş ortak bir nimet olduğunu belirterek bu nimetten en iyi şekilde yararlanılması gerektiğini söyledi. Aynur, Altınoluk ve Midilli olarak ortak ürün çeşidi geliştirmek için çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Ortak ürün olan zeytinden en iyi şekilde yararlanmak için proje üretiliyor. Sızma zeytinyağından sabun üretim yapılmasına karar verildi. Hem insan emeğinin yaratıcılığı ile zeytinden yöre ürünü olacak. Ortak nimetleri ortak ürünlerle kullanabileceğiz" dedi.


Türk-Yunan dostluğunda, karşılık ziyaretlerin artık eyleme dönüştürülmesi ve ilişkilerin yeni bir içeriği olması gerektiğini söyleyen Aynur, kurulan dostluk ilişkilerin artık iş adamlarına üretim imkanları sunması gerektiğini söyledi. Midilli Valisi Pavlos Vogitazis daha önceleri iki halkın geleceğinin konuşulduğu anlarda bu kadar ilerleme kaydedileceğine inanılmadığını söyleyerek, iki bölgede bulunan zeytin ve turizm gibi ortak özelliklerin birlikte yapılmasının bölgelerin gelişimi ve yararı açısından önemli olduğunu söyledi. Vogitazis, iki bölge ile kararlaştırılan ortak ürünü olan sabuna ’Ege’nin Kokusu ’ adını verdiklerini ve böylece iki yakada bulunan halkın Ege’nin kokusuyla dostluğa ve kardeşliğe daha bağlanacaklarını söyledi.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 15:04:41
Güncelleme :8 Eylül 2004 Çarşamba 12:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?