18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Oğlu ölen baba, Karayolları'nı dava etti

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde oğlunu trafik kazasında kaybeden CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Selahattin Yay, Karayolları'nı mahkemeye verdi.

İzmir -Çanakkale E-87 yolu inşaatında ikaz levhaları olmadığı için 26 yaşındaki oğlu Emre Yay'ı kaybettiğini ileri süren Selahattin Yay, Edremit-Ayvacık duble yol projesinin Havran-Güre etabının müteahhidi Bayburt İnşaat, Karayolları Genel Müdürlüğü ve müteahhit firmanın kamyonunu kullanan Çetin Çakır hakkında dava açtı.

Karayolları'nın ve müteahhit firmanın yol inşaatı sırasında gerekli tedbirleri almadığını, trafik işaret ve levhalarının bulunmadığını ileri süren Yay, Edremit Sulh Ceza Mahkemesi'ne ceza davası açarak, oğlunun ölümünün sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Acılı baba Yay, "Bizim canımız yandı. Bari başkalarının canı yanmasın. Sorumluları adalet önünde hesap versin. Dilerim benim açtığım dava emsal oluşturur da, ölen öldüğüyle kalmaz" dedi. 2 ay önce evlendirdiği oğlunun ölümünü "cinayet" olarak yorumlayan Yay,

"Benim oğlum trafik canavarının değil, sorumsuzluk canavarının kurbanı oldu. Bu yolun yapımına 2 yıl önce başlandı. Buraya ne ikaz işareti kondu, ne yol yapımını daha önceden haber veren levha. 2 yıldan bu yana bu yolda yüzlerce kaza meydana geldi.

Bunların birçoğu ağır yaralanmalara sebep olurken, bir çoğu da ölümlere yol açtı. Ölen öldüğüyle, sakat kalan sakatlığı ile baş başa kaldı. Şimdi ben dava açınca yalnız bir yere "Yol çalışması var" şeklinde bir levha diktiler. O da yalnızca bir yere.

Hala çalışma yapılan yolda uyarı işaretleri yok. Kamyonlar ve iş makineleri aniden yola çıkıyor. Trafiği kontrol etmeden manevralar yapabiliyorlar. Oğlumu yitirdiğim kazaya da, sol şeritte geriye doğru gelen, müteahhit firmanın bir kamyonu sebep oldu. Her mağdur bunu göz ardı etti. Ben etmeyeceğim. Oğlumun ölümüne sebep olanlar cezalandırılıncaya kadar mücadele edeceğim" diye konuştu.

Geçen ay meydana gelen kazada, Emre Yay, Edremit'ten Akçay'a giderken, Kadıköy Beldesi'nde karşısına çıkan kamyona aracı ile çarparak hayatını kaybetmiş, 2 aylık eşi de ağır yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 16:40:23
Güncelleme :23 Ağustos 2005 Salı 10:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
maria IP: 81.214.194.xxx Tarih : 18.11.2008 18:25:37

allah bi belanızı versin diyorum başka bişry demiyom