18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şimdi şenlik zamanı

Akçay Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Akçay-İda Kültür ve Sanat Şenliği 26 Ağustos 2005 Cuma günü yapılacak olan açılış ile start alacak. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Öge Otel önünden başlayacak olan açılış yürüyüşüne ve törenlere tüm vatandaşları davet etti.

Akçay Belediyesi 2. Akçay-İda Kültür ve Sanat Şenliği 26 Ağustos 2005 Cuma günü Öge Otel önünden başlayıp Barbaros Meydanı’nda son bulacak olan şenlik açılış yürüşü ile start alacak. Üç gün boyunca Akçaylılar’a ve konuklara kültür ve sanat ile dopdolu etkinliklerin sunulacağı Şenliğin ilk gününde Başkan Cahit İnceoğlu’nun konuşmasının ardından bando, folklor, animasyon, trambolin gösterileri sunulacak.

Ardından İda Ressamları Güler Diler Atölyesi, Akçay Belediyesi Kültür Sanat Platformu Magnolşa Sanat Atölyesi tarafından resim ve seramik sergileri ile fotoğraf sanatçısı İbrahim Elman ve Haşmet Demirbil’in fotoğraf sergileri açılacak. Gece etkinlikleri ise İhsan Bengier ve Gruba Dans Tiyatrosu’nun Devlet Bale ve Opera Sanatçıları eşliğinde sunacakları gösteriler ile başlayacak. Televizyonların renkli sunucusu Metin Uca ile Banu Kuday’ın sunucu olarak görev yapacağı etkinliklerin il günü ünlü sanatçılar Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil’in konseri ile son bulacak.

2. Akçay-İda Kültür Sanat Şenliği’nin ikinci günü Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Saltık’ın katılacağı “2023’e doğru Türkiye” konulu söyleşi ile başlayacak. CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, Midilli-Petra Belediye Başkanı PavlisStylianos, Yunanistan Apoyevatni Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mihail Vasiliadis ve Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun konuşmacı olarak yer alacağı “Kalimera’dan Merhaba’ya” konulu panelde Türk-Yunan ilişkileri daha yakından değerlendirilecek. Panelin ardından Kordon Amfi Tiyatro’da ki etkinlikler ise Şükrü Erbaş’ın şiir dinletisi ve Trambolin gösterileri ile başlayacak.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun animasyon ve oyunları ile Semih Poroy ve Tan Oral çocukalarla birlikte karikatür çizecek. Barbaros Meydanı’nda ki gece etkinliklerinde ise Bursa Karagöz Halk Dansları gösterisi ve rock müziğin yeni yıldızı Pamela sahne alacak.

Etkinliklerin son günü ise Akçay Belediyespor Çay Bahçesi’nde ki “Türkiye’nin A’sı B’si” konulu panel ile başlayacak. Panelde Ankara Üniversitesi’den Yrd. Doç.Dr. Nail Aklan, Balıkesir Üniversitesi’nden Yrd. Doç.Dr. Rıza Aslan ve CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş Türkiye-AB ilişkilerini anlatacaklar.

Ressam Niyazi Şenol’un Çocuklarla Resim çalışması ve Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun çocuk oyunları ile gündüz etkinlikleri sona erecek. Günün ve Şenliğin finalinde ise Yunanlı konuk sanatçı ile Türk Halk Müziği’nin ünlü ismi Tolga Çandar Akçaylılar ile buluşacak. Metin Uca ve Banu Kuday’ın sunuculuğunu üstlendikleri 2.Akçay-İda Kültür ve Sanat Şenliği havai fişek gösterileri ile sona erecek. Etkinliklere Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan gelecek olan konuklarda katılacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 11:45:11
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 11:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?