19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sokakta yaşayan kadına belediye sahip çıktı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, parklardaki banklarda uyuyarak yaşamını sürdürmek zorunda kalan genç bir kadın, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey'in talimatıyla zabıta ekipleri tarafından donmaktan son anda kurtarıldı.

6 ay önce eşi ve kayınvalidesi tarafından sokağa atılan ve gece soğuğunda bir bank üzerinde yatarken basın mensuplarının fark ettiği genç bir kadın, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey tarafından belediyenin oteline yerleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir bank üzerinde dondurucu soğuk altında uyumaya çalışan 33 yaşındaki E.Ö. (Esma Özefe-Demirel) isimli genç kadın, 6 ay önce eşi K.Ö. (Kadir Özefe) ile kayınvalidesi tarafından sokağa atıldığını öne sürerek, bugüne kadar sokaklarda yattığını, boşanma davalarının halen sürdüğünü, ancak eşinden ayılmak istemediğini söyledi.

E.Ö, daha önce belediye tarafından toplanan yardımla memleketi Yozgat'a gittiğini ve orada da üvey annesi nedeniyle geçinemediği için tekrar Edremit'e gelerek sokaklarda kalmaya başladığını ifade ederek, "Eşim ve kayınvalidem beni dışarı attıktan sonra neresi olursa kalmaya çalıştım. Daha önce hastalandım.

Ama ne yapayım çaresizim. Sığınacak bir yerim yok. Mecburen buralarda kalıyorum. Siz gelmeseydiniz bu soğukta burada yatacaktım. Gelen geçen çoluk çocuk burada yattığımı görünce bana 'deli yatıyor' diyerek alay ediyor" şeklinde konuştu.

Olayı görüntüleyen basın mensupları, durumu Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey'e bildirdi. Bunun üzerine Başkan Bozbey, belediyede bulunan nöbetçi zabıta ekiplerine haber vererek, kadının bulunduğu yerden alınmasını istedi. Zabıta ekipleri, genç kadını bulunduğu yerden alarak Edremit Belediyesi'ne ait otele götürdü.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 13:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?