1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Telefon sapıkları, itfaiyeyi bıktırdı

Balıkesir'in Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürü Şerif Koca, '110 Alo İtfaiye' hattına yapılan ihbarların yüzde 50'sinin asılsız çıktığını bildirdi

110 Alo İtfaiye hattını günde 20-30 defa arayan bazı kişilerin itfaiyecileri canından bezdirdiğini söyleyen Koca, bazı vatandaşların ise yalan ve asılsız ihbarların yanında ağza alınmayacak küfürler ettiğini belirtti. Yapılan ihbarların yüzde 50'sinin asılsız çıktığını ifade eden Koca, "Gelen asılsız ihbarların çok olmasından dolayı ihbarı değerlendirmek için bazen arayan numarayı teyit etmek zorunda kalıyoruz.

Bu da zaman kaybına sebep oluyor. Yangın ve meydana gelebilecek diğer olaylarda da geçen her saniye itfaiye ve itfaiyeye ihtiyaç duyan herkes için bir dezavantaj. İhbarcılar yalan ve asılsız ihbarların yanında ağza alınmayacak küfürler de ediyorlar. Bizden değişik istekleri oluyor. Son zamanlarda günlük olarak çok sayıda ihbar geliyor. Küfürlere maruz kalıyoruz" diye konuştu.

Koca, 110 numaralı telefonu boş yere meşgul edenler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 17:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?