18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEK - BALIKESİR

Başbakan Erdoğan Erdek'te 'birlik' mesajı verdi...

Balıkesir'in Marmara Adası İlçesi'ne bağlı Ekinlik Adası'nda işadamı Remzi Gür'ün villasında tatilini geçiren Başbakan Erdoğan, cuma namazı kılmak ve açılış yapmak üzere yatla sabah saatlerinde Erdek'e geçerken, burada vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. Erdek İlçesi İskele Meydanı'nda halka hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'yi her geçen gün modern dünyanın bir mensubu olarak hazırlamanın azmi ve heyecanı içinde olduklarını belirten Erdoğan, ''3 Kasım'da nederedeydik, bugün neredeyiz. Halkla el ele vererek, Türkiye'yi, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği 'Muassır medeniyetler seviyesinin' üzerine çıkaracağız.Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu bizim en önemli iftihar kaynağımızdır. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ortak paydasında bütünleşerek Türkiye Cumhuriyeti'ni inşallah ilk 10 kalkınmış ülkeler arasına en yakın zamanda sokacağız'' diye konuştu.

Türkiye'nin AB yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Erdoğan, Aralık 2004'te müzakere sürecinin tamamlanmasıyla değişim sürecinin başlayacağını belirterek, şunları söyledi:
''Türkiye olarak hiç bir zaman Türk milletinin onuruyla asla kimseyi oynatmadan, dimdik ayakta durarak, ekonomik gücümüzü her gün arttırmak suretiyle ülkemizi, aydınlık yarınların güçlü Türkiye'si olarak hazırlamanın heyecanı içindeyiz. Ekonomik parametreler ortada. Enflasyonda neredeydik, nereye geldik. 3 Kasım 2002'de yüzde 30'u aşan bir enflasyon vardı. Bugün artık yüzde 12 hedefimizi tutturabileceğimizi gösteren bir enflasyon rakamı ortadadır. Aynı şekilde büyüme hızında 'yüzde 5' dedik, geçen yıl 'yüzde 5.9' gerçekleşti. Bu yıl 'yüzde 5' dedik ve ilk üç ayın tespitlerine baktığımız zaman gayri safi milli hasılada 'yüzde 12.4', gayri safi yurt içi hasılada '10.1' oranında bir büyüme hızını yakalamış bir Türkiye var. Artık faiz oranları yüzde 69'larda değil yüzde 26'lara düşmüş bir Türkiye var. Bütün bunlar halkın, vatandaşın cebindeki paranın alım gücünü artırdı. Ancak arzu ettiğim, istediğim güce henüz ulaşmış değiliz. Meydanlarda üçüncü yılın sonunda halkın cebindeki paranın farklılaşacağı yönünde söz verdik. Bu hedefe doğru gidiyoruz. Bu göstergeler hedefe doğru gittiğimizi gösteriyor. Hiç bir zaman yapamayacağımız işin sözünü vermedik ve vermeyeceğiz. Çünkü ne aldanan ne aldatan olacağız. Neyi yapabileceksek onları size vaat ediyoruz. Yapabileceklerimizi vaat etmeye devam edeceğiz''.

Öğrencilerin kitaplarını bu yılda ücretsiz dağıtacaklarını dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Fakir fukaraya Türkiye genelinde geçen yıl 800 bin ton kömür göndererek, kışın soğukta, karda üşümemelerini sağladık. Bu yıl bunu bir milyon tona çıkarıyoruz. Bir milyon ton kömür göndereceğiz. Bununla da kalmayacağız kömür fiyatlarını düşüreceğiz. Kömür kullanan illerimize zenginleştirilmiş kalitede kömür olmak üzere 3 milyon ton, diğer fiyatlardan farklı olarak 40 dolar daha düşük olmak üzere piyasaya kömür sunacağız. Derdimiz nedir? Derdimiz, fiyatları balanse etmek, daha ucuza halkımın bu imkanları sağlamasını temin etmek. Bu yolda gayret içindeyiz. Halkın güçlü ve mutlu olması devletin de güçlü olması anlamına geliyor. Bunu gerçekleştireceğiz''.

Erdoğan, konuşmasının ardından cuma namazını kılacağı İskele Meydanı'ndan Erdek Hacı Ömer Camii'ne yürüyerek gitti. Vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı zaman zaman izdiham yaşandı. Erdoğan, cami çıkışında kız kardeşi Vesile İrgen'in kayınpederi Mehmet İrgen'i evinde ziyaret etti.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 17:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?