22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERDEK - BALIKESİR

Beş belediyeden ortak katı atık tesisi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde 75 dönüm arazi üzerine, Bandırma, Erdek, Ocaklar ve Karşıyaka Belediyeleri ile Bursa'nın Karacabey Belediyesi tarafından 4 milyon dolar maliyetle ortak katı atık tesisi kurulacağı belirtildi. 

Beş belediye tarafından ortak yürütülen proje hakkında bilgi veren Erdek'in Ocaklar Belediyesi Başkanı Hüseyin Durak, katı atık tesisinin faaliyete geçmesinin ardından bölgedeki çöp sorunun ortadan kalkacağını ve atıkların yeniden değerlendirileceğini belirtti. Proje maliyetinin önemli kısmının Avrupa Birliği fonlarından karşılamayı amaçladıklarını ifade eden Durak 

"Bandırma Belediyesi'nin Edincik Belediyesi'nden almış olduğu 75 dönümlük arazi üzerine katı atık tesisi kurulması konusunda çalışmalar başladı. Geçtiğimiz gün Bandırma Belediyesi'nde yapılan toplantıyla katı atık tesisi için kurulacak birlik konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kurulacak olan katı atık tesisi birliği tüzüğü hazırlandı. Arazinin ÇED raporu da alındı. Toplam 4 milyon dolara mal olacak tesisi mali kaynağını Avrupa Birliği fonlarından karşılamayı planlıyoruz. Erdek ve Ocaklar'ın turizm bölgesi olması itibariyle Turizm Bakanlığı'ndan gelecek ek ödeneği de bu tesise aktarmayı planlıyoruz. Bölgede ihtiyaç olan katı atık tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte çöplük konusu ve katı atıkların değerlendirilmesi sorunu ortadan kalkacak. Birliğin 2 ay içinde resmen kurularak faaliyete başlaması hedeflenmektedir. Katı atık tesisinin ise önümüzdeki yaz sezonunda tamamlanarak hizmete girmesini planlıyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 13:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?