19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEK - BALIKESİR

Bürokrasi çok şeye engel

Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yapmak istedikleri projelerin önüne bürokratik engeller çıktığını belirterek, yerel yönetimlerin ekonomilerinin güçlenmesi için daha fazla yetki istedi.
AK Parti Erdek İlçe Kongresi'nde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yapmak istedikleri hizmetlerin bürokrasi engeline takıldığından yakınarak, hükümetten bürokratik engellerin aşılması yönünde destek istedi. Bugüne kadar belediye olarak yapmak istedikleri birçok projenin bürokratik engeller nedeniyle yarım kaldığını ve yapılamadığını belirten Sarı, belediyelere ekonomik özgürlüğün sağlanmasının yerel yönetimlerin daha iyi hizmet verebilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.
Kongreye katılan milletvekillerinden de kendilerine destek olmalarını isteyen Başkan Sarı, "Yerel yönetimlerin en büyük sorunu bürokratik engellerdir. Bugüne kadar iktidara gelen siyasi partiler bürokrasi sorununu çözemedi. Milletvekillerimiz de buradayken AK Parti iktidarından bürokratik engellerin çözümü noktasında destek istiyoruz. Ben belediye başkanıyım. Yasaları, mevzuatları çok iyi takip eden biriyim. Eğer ben bunları bilmesem veya ilgilenmesem işler bürokratların elinde gider. Türkiye'de kurumlar arasında güven olmalı. Örneğin ben belediyeme işçi alamıyorum. Ankara'da onaylanıyor, oradan onaylanan işçi belediyeye çalışmaya geliyor. Bizim memlekette bir sürü işsiz var. Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Ben belediyemde çalışan işçinin seçimini yapmalıyım. Yine ben belediye başkanı olarak başkan yardımcısı bile atayamıyorum, bunda da Ankara'dan onay almak gerekiyor. Biz istiyoruz ki iktidarımız halktan aldığı desteği hizmet olarak halka geri döndürsün. Belediyenin temel görevi halkına hizmet etmektir. Biz hizmet etmek istiyoruz, bürokrasi engelliyor. Bu sorunun ortadan kalkmasını ivedilikle istiyoruz. Sizden isteğimiz halka daha iyi hizmet edebilmek için belediyelerin önünü açmanızdır
.
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 21:47:06
Güncelleme :12 Şubat 2006 Pazar 21:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?