19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEK - BALIKESİR

Erdek:Karşıyakalı depremde yıkılan camiilerini geri istiyor

Belediye Başkanı Kadir Gedik, 20 bin nüfuslu beldede halkın idabet etmesi için cami bulunmadığını belirterek, "Karşıyaka halkı, Selanik'ten Atatürk tarafından getirilerek buraya iskan edildi. Beldemizin tek camiinin duvarları depremde çatlayınca, 20 ay önce eski CHP'li Belediye Başkanı Lütfi Lapçı tarafından yeniden yapılmak için yıktırıldı. Ancak cami inşaatı, temelinde Rumlardan kalma 2 eski kilise taşı kalıntısı çıktığı gerekçesiyle, Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından durduruldu" dedi.


Eski başkana Anıtlar Kurulu tarafından cami yerine kilise yapabileceğinin söylendiğini anlatan Gedik, "Ben belediye başkanı seçilince, camiyi yaptıracağım dedim. Bana da izin verilmedi. Camiye, temelde çıkan kilise kalıntısı 2 taş yüzünden izin verilmiyor. Cami yapımına karşı çıkan kurulun gelip inceleme yapmasını istiyorum. Bizim çektiğimiz sıkıntıyı biliyorlar. Cuma ve cenaze namazı kılacak bir camimiz yok. Beldemiz deniz kıyısında küçük bir belde. Cami yapacak başka yer yok. Yıkılan caminin yerine yeni cami yapmamıza izin verilsin, 6 ayda inşa edip bitiririz. Belde halkımız durumu Başbakana mektup yazıp bildirdi. Ben de Erdek Müftüsü Vehbi Bardakçı'yı ziyaret edip bize cami için yardımcı olmasını istedim" diye konuştu.
Belde halkı ise cemaatle namaz kılacak yerleri olmadığını belirterek, Türkiye'nin camisi bulunmayan tek beldesi olduklarını söyledi.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 15:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?