18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEK - BALIKESİR

Erdek ve Avşa'da turizm patlaması

Türkiye’nin en eski turizm merkezlerinden Erdek ve Avşa Adası, tatilcilerin akınına uğradı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın, geçtiğimiz hafta İstanbul’da çok sayıda ulusal kanalda ilçeyi tanıtarak düzenlenen şenlikte pek çok ünlü sanatçıyı konuk edip ilçenin adını duyurmasının ardından, Erdek’te turizm patlaması yaşandı. İstanbullu tatilciler, Akdeniz sahilleri yerine İstanbul’a yakın olan Erdek ve Avşa Adası’nı tercih edince, bölgeye binlerce tatilci akın etti.

Türkiye’deki ilk turizm hareketinin yıllar önce Erdek ve Avşa Adası’nda başladığını belirten Sarı, "Antalya ve Bodrum’a alternatif olarak ucuz ve temiz tatil geçirmek isteyenler, Erdek’e geliyor. Bu yaz sezonunda bölgeye 100 bin turist daha gelecek. Mavi bayraklı denizimizden yerli yabancı tatilcilere istifade edecek" dedi.

Erdek İlçesi Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Durak ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Yöremizdeki tüm turistik tesislere çok sayıda yerli yabancı turist geldi. Bizim sahillerimizde mavi bayraklıdır. İstanbullu tatilcilerle tesislerimiz dolup taşıyor."

Erdek’te pansiyon yatakları kişi başı günlük 10 YTL. Aileye ise 20-30 YTL arasında veriliyor. Fiyat ucuz oluşu talebi arttırıyor. Vatandaşlar evlerini pansiyona açıp, bacasız sanayi turizmine katkı sağlıyorlar. Tatilciler en çok jet-ski ve deniz bisikleti turlarına büyük ilgi gösteriyor. Saati 5 YTL olan deniz bisikleti ve jet-skilerde gezmek için tatilciler uzun kuyruklar oluşturuyor. Erdek Sahili’nde tatil geçirmek isteyenlere kumsallarda günlük 2 YTL’den şemsiye kiralanıyor. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu satıcılar, bir yandan tatil yapıyor, diğer yandan da para kazanıyor. Güneşin kavurucu sıcağından korunmak isteyen tatilciler ise 2 YTL karşılığı tüm gün gölgeden istifade ediyor."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 13:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?