18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEK - BALIKESİR

Erdek ve Ocaklar boşaldı

ERDEK VE OCAKLAR RAMAZAN'DA BOŞALDI

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Güney Marmara bölgesindeki tatil merkezlerinden Erdek ve Ocaklar'daki turistik tesislerin doluluk oranı yüzde 50 ila 75 arasında azaldı.

Turistik tesisler Ramazan ayında da yerli turistleri çekebilmek için fiyatları düşürdü. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tüm sayfiye yerlerinde olduğu gibi ilçelerindeki turistik tesislerde de ciddi boşalmaların olduğunu açıklayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, “Bundan 2 gün öncesine kadar doluluk oranı yüzde 100 olan turistik tesislerin yüzde 60'ı boşaldı. Doluluk oranındaki azalmaların Ramazan ayının ilk haftasında daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

Ramazan ayının gelişiyle birlikte beldelerinde bulunan turistik otel ve motellerin doluluk oranının yüzde azaldığını açıklayan Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, bu oranın ev pansiyonlarında yüzde 75 ila 100 yükseldiğini söyledi. Beldedeki turistik tesis işletmecilerinin Ramazanda boşalan otel ve motellerini tekrar doldurabilmek için fiyatları düşürdüğünün dile getiren Durak, otel ve motel fiyatlarının yüzde 25 ila 50 arasında düşürüldüğünü açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 16:19:00
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 16:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?