22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERDEK - BALIKESİR

Erdek'de suç oranı azaldı

Balıkesir'in Erdek Emniyet Müdürü Esat Taner, ilçede 2007 yılında bir önceki yıla göre mala karşı işlenen suçlarda yüzde 25 oranında azalma olduğunu belirtti.
Erdek'te ilçe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları bakımından 2007 yılının başarılı bir şekilde geride bırakıldığını belirten Müdür Esat Taner, ilçede mala kaşı işlenen suçlarda yüzde 25 lik düşüş sağlandığını ve teşkilat olarak olayları çözme başarısının yüzde 55 olduğunu açıkladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalar açısından başarılı bir yılı geride bıraktığını açıklayan Müdür Taner, "İlçemizde mala karşı işlenen suçlarda yüzde 25 oranında düşüş, şahsa karşı işlenen suçlarda ise yüzde 20'lik bir artış olduğu gözlenmektedir.

İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak olayları çözmede yüzde 55 oranında başarı sağladığımız görülmektedir. Yıl içinde ilçemizde cinayet olayı yaşanmadığı için faili meçhul cinayet olayımız da yok. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Kabahatler Kanunu'na muhalefet suçlarında ceza işlemleri yüzde 100 arttırarak, denetimleri de sıklaştırdık. Erdek'te 2007 yılında trafik suçlarında ise yüzde 25'lik bir artış olduğu gözlendi. Teşkilat olarak vatandaşlarımızla yaptığımız huzur toplantılarının yararlı olduğu yıl içinde 155 Polis ihbar hattına yapılan başvurulardan açıkça ortaya çıkmaktadır. Geçmiş yıllarda bir yıl içinde 350 vatandaşın 155 hattınıkullandığı gözlenirken 2007 yılı içinde 155 hattını kullanan vatandaşlarımızın sayısı 2 bin 300'dür" diye konuştu. Emniyet Müdürü Esat Taner, 2008 yılı Ocak ayından itibaren huzur toplantısı düzenleyecekleri kahvehane işletmecilerine bir kitaplık hediye edeceklerine de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 03:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?