22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERDEK - BALIKESİR

Erdek'te orman yangını

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde yazlık evlerin bulunduğu Kamplar bölgesinde çıkan orman yangını tatilcilere korkulu anlar yaşatı.


Edinilen bilgiye göre, dün gece saatlerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı Erdek Kamplar bölgesinin arka kısmındaki çalılık alanda yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın çevredeki zeytin ağaçlarının bulunduğu orman bölgesine sıçradı.

Orman İşletme Müdürlüğü ve Erdek Belediyesi'ne bağlı 5 arazöz ve çok sayıda orman işçisinin müdahale ettiği yangında 1 hektarlık zeytin ağaçlarının olduğu ormanlık alan zarar gördü.

Yangın söndürme çalışmalarına çevrede evleri bulunan tatilciler de katılırken, yangın evlere sıçramadan ekipler tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 00:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail yogurtcu IP: 88.243.19.xxx Tarih : 23.09.2007 21:40:46

(Edinilen bilgiye göre, dün gece saatlerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı Erdek Kamplar bölgesinin arka kısmındaki çalılık alanda yangın çıktı.)seklinde haber yayinlamissiniz.bu haberi kimden aldiniz yani haber kaynahiniz kim bilmiyorum ama size pekte dogru haber iletmemis.birincisi cikan yangin kaplar bölgesinde deyil oraylan uzaktan yakindan alakasi olmayan oradan görülebilen fakat cok uzaginda olan bir ormanlik alanda cikti vede tatilciler dende kimse korkulu anlar yasamadi onlar ne oldugunu bile anlamadilar!kayip bizim kaybimizdi cünki!hem nekadar zeytin alani yandi bilmiyorum ama yangin fundalik orman(dagin basi)arazisinde cikti belirtilen kadarda zeytin agaci yanmadi.bende söndürme calismalarinda bulundugum icin biliyorum!yanan yerle kaplar bölgesinin arasinda onlarca km mesafe bulunuyor!..saygilarimla ERDEKLI ISMAIL