19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEK - BALIKESİR

Kaçak villalar yıkıldı

Erdek İlçesi’nde Düzler Mevkii’ndeki deniz kenarındaki yazlık villalar, SİT alanında oldukları gerekçesiyle belediye tarafından yıkılmaya başlandı. Yıkılacak olan villaların sahiplerinin büyük çoğunluğunun İstanbul’da oturduğu öğrenilirken, herşeyden habersiz olan ev sahipleri komşularının açtığı telefonla yıkımı öğrenince şok geçirdiler.

Yıkımdan gece haberi olan bazı ev sahipleri ise sabaha karşı Erdek’e geldi. Evlerinde bulunmayanların villalarına, kapıların levye ve kazmalarla kırılarak girilmesi, ayrıca içindeki eşyaların hepsi çıkartılmadan evin yıkılması tepkilere sebep oldu.

Ev sahibinin haberi olmadan tebligat bile yollamadan kapılarının zorla kırılarak içeri girilmesinin, eşyalarının bazılarının belediyeye götürülüp bazılarının ise enkazın altında kalmasının hukuka aykırı olduğunu savunan İstanbullu Tahsin Urhan, "Bunun adı haneye tecavüzdür. Belki benim evimde çok değerli ziynet eşyalarım, paralarım, altınlar var. Bunlar kaybolsa kim verecek bunun hesabını? Hakkımı mahkemede arayacağım. Türkiye dağ başı değil, evim gitti, eşyalarım gitti, ama hesabını adalet önünde verecekler" dedi.

Urhan, enkaz altına girerek evde kalan eşyalarını ararken, evleri yıkılacak olan bazı kadınlar ise fenalık geçirdi. Belediye yıkım ekipleriyle ev sahipleri arasında sert tartışmalar yaşanırken, jandarma da geniş güvenlik tedbirleri aldı. SİT alanı içinde kalan yüze yakın villa ile Düzler Köyü’ndeki bazı evlerin yıkılacağı bildirilirken, ev sahipleri ise SİT alanı içerisinde kaldığı halde ruhsatı olduğu için yıkılmayan evlerin olduğunu iddia ettiler. Evi yıkılan Mustafa Yıldırım da, tebligat yapılmadan evlerinin yıkılmasına tepki gösterdti.

SİT alanına yapıldığı için yıkılmaya başlanan villalardan birinin de AKP Bandırma İlçe Başkanı İsmail Çolak’a ait olduğu ortaya çıktı. Çolak, Erdek’in AKP Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın aldığı bu kararın haber verilmeden uygulanmasına tepki göstererek, "Belediye başkanının meclis kararını uyguladığını biliyoruz. Ancak bizim üzüntümüz tebligat yapılmadan evlerin yıkılmasıdır. Eğer tebligat yapılsaydı yıkılan evlerin altında kalan değerli eşyalarımızı alabilirdik. Bizim binalarımızın etrafında ruhsatlı binalar var, onlar yıkılmıyor. Bu nasıl SİT alanı?" diye tepki gösterdi. Bu arada, Milliyetçi Hareket Partisi eski Bandırma İlçe Başkanı Ali Ertaş’ın da bölgede bulunan villası yıkıldı. Ertaş "Biz evimizin başında değilken, zorla kapıları açarak evimizi yıkmışlar" dedi.

erdek
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 16:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?