18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERDEK - BALIKESİR

Köpek katliamı iddiası

Erdek'te hayvanseverler, Gönen Belediyesi tarafından bakımı yapılan köpek barınağında 200’den fazla köpeğin açlık, susuzluk ve görevlilerin verdiği zehirli yiyeceklerden dolayı öldüğünü ileri sürüldü.

Erdekli hayvanseverler, Gönen Belediyesi tarafından 2001 yılında yapılan köpek barınağında su bulunmadığı için sıcak havalarda köpeklerin susuzluktan öldüğünü ve bir birlerine saldırdıklarını iddia etti.

Erdek Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ferruh Tutya, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin ölen köpekler ve belediye tarafından verilen yiyeceklerde "arsenik ve siyanür" bulunduğuna dair rapor verdiğini belirtti. Erdek Belediyesi’nin düzenli bir şekilde hem sokaklardaki hem de barınaktaki köpekleri zehirleyerek öldürdüğünü iddia eden Tutya, geçen sene barınakta bulunan 250 köpekten 200 yüz tanesinin zehirlenme, açlık ve susuzluktan dolayı öldüğünü söyledi. Barınaktaki görevlinin sürekli hayvanları öldürdüğünü de ileri süren Tutya, ölümlerin halen devam ettiğini kaydetti.

Barınakta su olmadığı için sıcak havalarda köpeklerin susuzluğun etkisiyle saldırganlaşarak bir birlerine saldırdıklarını ve yaralayarak öldürdüklerini ifade eden hayvanseverler, dağdaki barınağa kendi imkanlarıyla taşıma su getirmeye çalıştıklarını belirtiyor. Belediyenin barınağa bakması için görevlendirdiği kişinin başka işlerde çalıştığını ifade eden hayvansever Afet Pıtrak, son 5 gündür hayvanların hiç su içemediğini önü sürdü.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi üyesi İsmail Yalçın da köpekler için hayvanseverlerin esnaftan yiyecek toplayarak getirdiğini, ancak susuzluktan dolayı hayvanların bir birlerine saldırarak yaralandıklarını veya öldüklerini anlattı. Türkiye’nin değişik illerinden gelen hayvanseverler, geçtiğimiz haftalarda da sokak köpeklerinin belediye tarafından siyanürle zehirlendiğini iddia ederek, Erdek Belediyesi önünden eylem yapmışlardı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 13:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?