27
Mayıs
2024
Pazertesi
ERDEK - BALIKESİR

Yangına karşı tedbirler arttırıldı

Balıkesir'in Erdek Orman İşletme Şefi Yalçın Kural, birinci derece yangın bölgesinde olan Kapıdağ Yarımadası'nda, ateş yakılmaması için özellikle piknikçilere yönelik denetim ekibi kurduklarını söyledi. 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınlarına karşı gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Orman İşletme Şefi Yalçın Kural, ormanlık arazide piknik yapan vatandaşları da yangınlar konusunda uyardı. Kural, Erdek ve Kapıdağ Yarımadası'ndaki sorumluluk alanlarından 285 bin dönüm orman arazisi bulunduğunu ifade ederek, son olarak 17 kişilik bir yangın söndürme ekibiyle birlikte özellikle yangın riskinin arttığı hafta sonlarında görev yapacak 8 kişilik denetim ekibi kurduklarını kaydetti. 

Kurulan ekibin piknik alanlarını denetleyeceğine dikkat çeken Kural, "Özellikle hafta sonlarında vatandaşlarımızın ormanlık alanlarda yaptıkları pikniklerde ateş yakmaması için denetim ekiplerimiz gün boyu görev yapacaklar. Kapıdağ Yarımadası'nda orman yangını riski olduğu için ateş yakılması yasak. Biz yangınların önüne geçebilmek için gerekli tedbirlerimizi aldık ancak burada en büyük görev yine vatandaşlarımıza düşüyor. Kendilerinden dumansız piknik yapmalarını rica ediyorum. Sonuçta yapılacak en ufak hata, hepimizin ortak mirası ve yurdumuzun akciğerleri olan ormanlarımızın yanmasına neden olabilir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 01:32:07
Güncelleme :8 Temmuz 2006 Cumartesi 05:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?