2
Mayıs
2024
Perşembe
HAVRAN - BALIKESİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Balıkesir Üniversitesi Havran Meslek Yüksekokulu

Tarihçe

Yüksekokulumuz, 1992 tarih ve 3837 Sayılı Kanun’ un ek 12. maddesi gereğince kurulmuş; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu’ nun 25 Şubat 1993 tarihli toplantısında, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama Programı ile Makine Programı’ nın 1993 – 1994 Eğitim- Öğretim yılından itibaren öğrencili olarak açılmasına karar verilmiş ve bu karar gereğince faaliyete geçirilmiştir.

2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında İşletmecilik Programı açılarak bu programa birinci ve ikinci öğretimde öğrenci alınmıştır. Aynı yıl Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama Programı’nın İkinci Öğretimi de faaliyete geçmiştir.

Yüksekokulumuz 2001-2002 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonuna kadar Havran Mehmet Çalışır Çok Programlı Lisesi ek binasında geçici olarak faaliyetlerini sürdürmüş olup, 2001-2002Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren kendi binasında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Yüksekokulumuzda halen mevcut Muhasebe ve İşletme programlarına ilave olarak 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında Pazarlama Programı da açılmış olup, üç program ile eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Yüksekokulumuza tahsis edilen 15.657 m2’lik alanda, Yüksekokulumuz binasının temeli 17 Temmuz 1995 tarihinde atılmış olup, inşaatı fiilen tamamlanmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Ebubekir Mah.Cumhuriyet Caddesi Üzeri
Adres2 :Havran/ Balıkesir
Posta Kodu :
Telefon :0 266 432 11 11
Faks :0 266 432 28 78
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.