18
Mayıs
2024
Cumartesi
HAVRAN - BALIKESİR

AKP Havran İlçe Başkanı'ndan Milletvekiline tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Havran İlçe Başkanı İbrahim Tuna, teşkilat yönetimini istifa etmeye zorladığı gerekçesiyle Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’na tepki gösterdi.
Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Havranlı olan Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun kendi istediği kişileri iş başına getirmek için mevcut yönetime baskı yaparak istifaya zorladığını ileri süren İbrahim Tuna, "Aydınlıoğlu ve kardeşi, şahsen ve telefonla tek tek yönetim kurulu üyelerimizi arayarak, büyük baskılar sonucu 5 arkadaşımızı imza atmaya zorlamıştır. İmza atmayanlara ise gece yarılarına kadar baskılar sürmüştür. Bunu çirkin bir davranış olarak görüyor ve kınıyorum. Ne ben, ne de arkadaşlarım, yönetim sevdasında değiliz. Ben partime ve Havran halkına hizmet anlayışı ile ilçe başkanlığını bugüne kadar getirdim. Hiçbir zaman makam sevdam olmadı, bundan sonra da olmaz. Bir milletvekilinin şahsi olarak teşkilatın üzerinde bu kadar oynamasına ve yönetimimizi rencide etmesine sessiz kalamazdım. Çünkü insanlar onurları için yaşar" dedi.
Başka teşkilatların da böyle bir durum yaşamamaları için kamuoyuna açıklama yapma gereği duyduğunu kaydeden Tuna, "Hiç bir milletvekilinin şimdiye kadar kapı kapı dolaşarak istifa dilekçesi topladığı görülmemiştir. İl yönetimi ve genel merkezin bilgisi haricinde, şahsi olarak bir milletvekili ve kardeşinin böyle bir hareket içinde olmaları beni şaşırttı. Şu an görevimin başındayım. Gerekirse partinin menfaatleri doğrultusunda bir nefer olarak da hizmet etmeye hazırım. Beni partimden hiç bir güç koparamaz" diye konuştu.
Tuna, Aydınlıoğlu’nun Havran yönetimi ile uyumlu çalışmaktan kaçındığını, belediye seçimlerinde yaşanan yenilginin faturasını kendilerine ödetmek istediğini ileri sürdü. Tuna, Aydınlıoğlu’nun diğer ilçe teşkilatları ile de problemi olduğunu iddia etti.
BALIKESİR - İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 01:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?