24
Mayıs
2024
Cuma
HAVRAN - BALIKESİR

Dünyanın gözü Tariş'te

TARİŞ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI BİRLİĞİ BAŞKANI CAHİT ÇETİN:

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, dünya ülkelerinin gözünün Tariş’in üzerinde olduğunu bildirdi.

Balıkesir’in Havran ilçesinden gelen 60 kişilik Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Tarım Satış Kooperatifi üyelerini İzmir Tariş Tesisleri’nde ağırlayan ve Tariş’in dünü ve bugünü konusunda açıklamalarda bulunan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, “Bütün dünya ülkelerinin gözü Tariş'in üzerinde. Ancak yalan satış söylentileri çıkarılsa da; sizler Tariş'e birlik ve beraberlik ruhu içinde sahip çıktıkça, hiçbir güç bizim malımızı satın alamaz. Çünkü bizim malımızı satın alacak banknotları matbaalar basmadı” dedi.

Havran 77 No’lu Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Sefer Karadağ, yönetim kurulu üyeleri, Havran Ziraat Odası Başkanı Emin Ersoy ve ortaklarına, tesisler Zeytin Salamura ve Paketleme Tesisleri Kombine Müdürü Veli Ercan ve Zeytin Salamura Tesisi Müdürü Dudu Gönül Tolun tarafından gezdirilerek çalışmalar ile ilgili bilgiler verildi.

Günün anısına heyet adına Sefer Karadağ ve Emin Ersoy tarafından Cahit Çetin’e tablo hediye ettiler.

Ziraat Odası Başkanı Emin Ersoy’da zeytinlerin uçakla ilaçlanmasına müstahsillerin yüzde 80’nin karşı olduğunu, fakat doğru olanın da bu ilaçlamanın uçakla yapılması olduğunun altını çizerken, Tariş Zeytinyağı Kombine Tesisleri’nin çok mükemmel olduğunu belirterek örnek misafirperverlik için teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Mehmet Tuna; piyasada hiç kalite kontrolü olmadığını bu yüzden çok sahte yağ satıldığını bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını beklediklerini söyledi. Söz alan ortakların ortak istekleri bir an önce zeytinlerin uçakla ilaçlanması gerektiğini söylemeleri oldu. Toplantı çıkışında ziyaretçilere birer hediye torbası ve zeytinyağı rozeti dağıtan Tariş personeli her zaman ziyaret için beklediklerini söylediler.

TARİŞ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI BİRLİĞİ BAŞKANI CAHİT ÇETİN:
TARİŞ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI BİRLİĞİ BAŞKANI CAHİT ÇETİN:
TARİŞ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI BİRLİĞİ BAŞKANI CAHİT ÇETİN:
TARİŞ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI BİRLİĞİ BAŞKANI CAHİT ÇETİN:
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 13:44:03
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?