22
Mayıs
2024
Çarşamba
HAVRAN - BALIKESİR

'Kışın gelmemesi üretici için felaket'

Balıkesir'in Havran Ziraat Odası Başkanı İhsan Arabacı, havaların yağmursuz, karsız ve sıcak geçmesinin tam bir felaket olduğunu belirtti. 

Ziraat Odası Başkanı İhsan Arabacı, bölgede yetişen zeytin, portakal, kivi ve mandalinada verimin bu sene iyi olduğunu, ancak havaların sıcak gitmesinin seneye çiftçiyi hayal kırıklığına uğratacağını söyledi. Kuraklığın çok kötü olduğunu, kışın bir türlü gelmediğini, bu durumun ülke ve çiftçi açısından tehlikeli ve üzücü olduğunu belirten Arabacı, "Bu sene çok kurak ve sıcak gidiyor. Kış bir türlü gelmek bilmedi. Ağaçlar tomurcuğa yattı. Yağmur ve kar yağmadığı için taban suyu yok, oysa ağaçlar taban suyunu çok sever. Bu yaz çok susuzluk çekeceğiz ve verim çok düşecek. İnşallah yağmurlar ve kar yağar. Allah korusun böyle giderse üreticide memleketimizde bir felaket yaşar. Küresel ısınmadan kaynaklandığını belirtiyorlar, tüm dünya ülkeleri birlikte tedbir almalıdır" dedi. 

Arabacı, çiftçi üzerinde oynanan oyunlara bir de tabii afatların eklenmesinin Anadolu çiftçisinin sonu olacağına dikkati çekti.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 18:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?