19
Mayıs
2024
Pazar
HAVRAN - BALIKESİR

Kobaklar kaymakamdan ebe istedi

HAVRAN'DA KÖY HALKI KAYMAKAMDAN EBE İSTEDİ

Balıkesir’in Havran ilçe Kaymakamı Orhan Balcı, köy köy gezerek sorunlara yerinde çözüm buluyor. Kobaklar köyü ziyareti sırasında Balcı'dan köy sakinleri ebe hemşire istediler.

İlçenin nüfus olarak en büyük köyleri arasında ilk sırayı alan Kobaklar köyü Muhtarı Sebahattin Akdağ, “Bize yakın köyler ile birlikte 1200 civarında nüfusumuz var. Sağlık Ocağımız var. Aile hekimliğine geçildikten sonra haftada bir gün ilçeden doktor ve hemşire geliyor. Ancak bu bizim için yetersiz. Köyümüz Havran'a 22 km mesafede bir iğne ve pansuman için her gün ilçeye gidip gelmek zorunda kalan insanlarımız var. Köyümüzde bir de ulaşım sorunu var. Devletimizden yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

Kaymakam Orhan Balcı, Sağık Gurup Başkanı Dr.Ahmet Demirel'e hemen talimat vererek bu sorunun çözülmesini istedi.

Kaymakam Balcı, "Kobaklar köyünde okuma yazma kursları açıldı. Katılım çok yüksek oldu. Köyün içme suyu sorunu çözüldü. Köyümüze 8 sınıflık yeni okul ve modern bir ana sınıfı yapıldı. Köy muhtarlık binası bitmek üzeredir. Yakın zamanda parke taşı döşeme çalışmalarımız başlayacak. Köy yolu çok bozuk, bu konuda çalışma başlattık. Bu yol aynı zamanda Havran ile İvrindi'yi birbirine bağlıyor. Ben gittiğimiz tüm köylere Daire Müdürlerimizi ve İlçemizde görev yapan gazeteci arkadaşlarımızıda davet ediyorum. Her şey şeffaf olmalı. Vatandaşın ne sorunu var ise açık açık söylemeli. Çok mutlu oldum."

HAVRAN'DA KÖY HALKI KAYMAKAMDAN EBE İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 14:50:04
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 23:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?