22
Mayıs
2024
Çarşamba
HAVRAN - BALIKESİR

Küçükdere'de su sevinci

Havran'a bağlı Küçükdere Köyü’ne içme suyu gelmesi köylülere bayram sevinci yaşattı. Senelerdir kirli su içen Küçükdere sakinlerinin bekledikleri kaynak suyu, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun da katıldığı törenle musluklardan akmaya başladı.

Küçükdere Muhtarı Mustafa İzzet Efe, daha önce köyüne içme suyu getirebilmek için böbreğini satılığa çıkardığını belirterek, "En büyük hayalimi gerçekleştirebilmenin sevincini yaşıyorum. Artık ölsem de gözlerim açık gitmeyecek. İçme suyu projesi için köy bütçesi yeterli değildi. Bunun için bir böbreğimi ihtiyacı olan zenginlere içme suyu getirmesi karşılığında vermek istedim. Ancak haıyrseverler yardıma koştu. Devlet - vatandaş iş birliğinin en güzel örneği yaşandı. Eybek Dağı’ndan su getirdik. Su borularını temin eden hayırsever Necdet Uysal’a ve maddi destekte bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Efe, içilmesi uygun değildir raporu verilen ve kanser yaptığı ileri sürülen dere yatağından alınan kirli suyu içmekten artık kurtulduklarını ifade etti. Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da, bir yıl içerisinde susuz köy kalmayacağını söyledi.

Törene Havran Belediye Başkanı Mustafa İrtürk, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı ile çok sayıda köylü katıldı. İçme suyunun gelmesinde büyük emeği olan Burhaniye eski Belediye Başkanı Necdet Uysal’a teşekkür belgesi verildi. Suyun köye getirilmesi için 140 milyar lira harcandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 15:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?