18
Mayıs
2024
Cumartesi
HAVRAN - BALIKESİR

Kutlu Doğum Haftası konferansı

Havran'da, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi tarafından bir konferans düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen "Peygamber Efendimizin Hayatı, Çağımızda Aile ve Gençliğin Problemleri" konulu konferansta konuşan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Murat Yurtsever, yaşantımızda peygamber efendimizi örnek almamız gerektiğini söyledi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ardından Kur’an-ı Kerim okunduğu gecenin sunuculuğu nat-ı şeriflerle Mehmet Emin Çicek yaptı. Doç. Dr. Murat Yurtsever, peygamber efendimizin hayatını hiçbir şey bilmiyormuş gibi sil baştan öğrenip, ailemizin hayatını buna göre yeniden düzenlememiz gerektiğini söyledi.

İslam dininin çok yüce bir din olduğunu da belirten Yurtsever, hijyen çevre bilinci, pedagojik eğitim ve diyet gibi unsurların yeniymiş gibi gösterilmek istendiğini, ancak İslamiyet içinde günümüzde ortaya çıkan bütün bu değerlerin asırlardır mevcut olduğunu kaydetti.

Çocuklarımıza İslamiyeti tam anlamıyla öğretmemizi isteyen Yurtsever, kıymetli zamanı çalan televizyona da sinek gibi yapışmamamız gerektiğini belirtti. Büyük ilgi gören konferansa Havran Kaymakamı Murat Kayhan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan basın mensupları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Tören sonunda emekli olan imam Mehmet Cici’ye ise hizmet belgesi ve hediyesi Kaymakam Kayhan’ın ricası üzerine Doç. Dr. Murat Yurtsever verdi. Salonun çiçek bahçesine döndüğü gecede, katılanlara da birer karanfil ve gül dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 14:59:17
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 15:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?