28
Mayıs
2024
Salı
HAVRAN - BALIKESİR

Teknolojik okul

Balıkesir'in Havran İlçesi Ali Çetinkaya İlköğretim Okulu'nun hemen hemen her yerine yerleştirilen bilgisayarlar ile öğrencilere ne yapmaları gerektiği anlatılırken, çeşitli bilgiler de veriliyor.
 
Okulun koridorlarında, giriş ve çıkışlarında kapı girişlerine asılan bilgisayar ekranları aracılığı ile öğrenci ve öğretmenlere daha etkin ve ilgi çekici bir yöntemle ulaşan okul idaresi bu uygulama ile eğitimin her alanında teknolojinin etkili kullanılabileceği yönünde örnek oldu.

Havran Aliçetinkaya İlköğretim Okulu'nun eğitimde teknolojinin kullanılmasında sınır olmadığını gösterdiğini belirten Okul Müdürü İsmail Damar, "Öğrencilerin giriş ve çıkışlarda rahatlıkla görebilecekleri bir alana yerleştirilen bilgisayar ekranından çeşitli programlar kullanılarak hazırlanan sunumlarda okulu tanıtma, yönetmelikler hakkında bilgi verme, çeşitli ilan ve duyurular, okullarda kutlanan belirli gün ve haftalarla ilgili sunulara yer veriyoruz. Okulumuzda bir nevi elektronik gazete olarak kullanılan bu uygulama ile rehberlik ve toplam kalite yönetimi felsefesini uygulama yolunda küçük adımlarla ve iyileştirmelerle sürekli gelişimi hedefliyoruz. Uygulamamız öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından büyük beğeni topladı" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 22:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?