23
Mayıs
2024
Perşembe
HAVRAN - BALIKESİR

Tepeoba'ya askerden yeni imaj

Havran'a bağlı Tepeoba Köyü’nde okul onarıp, sağlık taraması yapan 19. Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler, ayrıca zeybek oynayarak köylüleri coşturdu.

19. Piyade Tugay Komutanlığı tarafından yaklaşık 2 yıl önce başlatılan kırsal kalkınmaya destek projesi devam ediyor. Havran’a yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Tepeoba Köyü’nde, 2 öğretmenli ve 2 derslikli harabe durumdaki ilköğretim okulu askerler tarafından tadilattan geçirildi. Ayrıca okul önüne ve köy meydanına birer Atatürk büstü konuldu. Köy meydanına Mehmetçik çeşmesi de yapıldı.

Bugün köyde düzenlenen törende, askerlerden oluşan halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Erbaş ve erlerden oluşan halk oyunları ekibi zeybek ve harmandalı oynadı. İlk kez böyle bir törende sahne alan asker efeler, köylülerden büyük alkış aldı. Törende ayrıca askerlerden oluşan müzik grubu söyledikleri türkülerle köylüleri coşturdu.

Tugay Komutanı Salih Zeki Çolak, "Bizler, kutsal vatan savunmasını bir taraftan icra edecek şekilde personelimizi eğitirken, diğer taraftan özellikler yüce önder Atatürk’ün çağdaşlaşma prensipleri doğrultusunda, kırsal kesimde bulunan köylerimize çevre bilince, halk sağlığı, hijyen, hayvan sağlığı gibi konularda destek veriyoruz" dedi.

Okul ve büst ile çeşme törenle açılırken, asker eşleri de 45 öğrenciye kırtasiye, 30 köylüye de yiyecek ve giyecek yardımı yaptı. Program bitiminde Asker Hastanesi’nde görevli doktorlar tarafından köylüler muayene edilerek, ilaç yardımında bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 12:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?