29
Mayıs
2024
Çarşamba
İVRİNDİ - BALIKESİR

Felçli çocuğun dramı

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde okulda oyun oynarken yere düşüp felç olan 8 yaşındaki çocuğun dramı yürek parçalıyor.

3 Ekim 2007

Okçular Köyü'nde Mustafa Çelik (8) geçtiğimiz yıl okulda arkadaşlarıyla oyun oynarken yere düştü. İlk müdahalenin ardından Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çelik, o günden sonra nefes alma dışında tüm hayati reflekslerini kaybetti. Ramazan-Hatice Çelik çifti, çocuklarını hastane hastane hastane dolaştırmaya başladı. Balıkesir'den İzmir'e, oradan da İstanbul'a sevk edilen minik Mustafa'ya doktorlar 'Sps' teşhisi koydu.

Dertli baba Ramazan Çelik, "Hiç bir sağlık güvencem yok. 10 dönümlük kıraç bir tarlam var. Buğday dışında başka bir ürün ekemiyorum. Şimdiye kadar İvrindi Kaymakam'lığı ve köydeki komşularımın desteği ile masrafları karşıladım Çocuğum hiç bir şey yiyemiyor. Sadece doktorların uygun gördüğü mamayı tüketmek zorunda. Mama da Almanya'dan özel olarak geldiği için çok pahalı, 100 euro. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Vatandaşlarımızdan Allah rızası için destek bekliyorum" dedi.


Anne Hatice Çelik ise, "Çocuğum geçen sene sapa sağlamdı. Hayat doluydu, sağlıklıydı. İlk yarı karnesini koşa koşa getirdiğinde dünyalar bizim olmuştu. Şimdi ise yaşayan bir ölü hiç konuşmuyor, yemiyor, içmiyor, sürekli bir noktaya bakıyor. Hiç bir şeyi algılamıyor. Doktorların ölümünü bekleyin demesi dünyamızı kararttı. Uyku uyuyamıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 13:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet güreşen IP: 85.99.236.xxx Tarih : 25.01.2008 18:54:01

herşey Allahtan muhakkak ama bu cocuga beledi yenin ve kaymakamlıgının yardımı şart ayrıca baba balıkesir valiliginden bir danışsın ssk ya başvurup halletsin devlet yetkilileri,yerel yöneticiler bunlar başının borcudur