29
Mayıs
2024
Çarşamba
İVRİNDİ - BALIKESİR

Öğrencilerden anlamlı hediye

Balıkesir'de, özel bir dershaneye giden öğrencilerin kendi aralarında topladığı giyecek ve kitap yardımları, İvrindi ilçesindeki Mehmetçik Dershanesi'nde öğrenim gören yaşıtlarına hediye edildi.

 

25 Nisan 2007


Fiinal Dergisi Dershanesi'nin (FDD) Balıkesir şubesindeki öğrenciler, rehber öğretmenleri Nilüfer Bozoğlu'nun önderliğinde bir yardım kampanyası başlattı. Öğrencilerin kendi aralarında planladığı bu dayanışmaya dershane müdürü Fuat Ayan da destek verince, kampanya 3 ay önce tamamlandı. Dershane öğrencilerinin ellerindeki OKS ağırlıklı kitapları ile bol miktarda giyecekler toplanıp 164 öğrenciye verilmek üzere toplu olarak İvrindi İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi. İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçe Jandarma Komutanı ile FDD müdürü Fuat Ayan, dersane öğretmenleri ile İvrindi'deki ilköğretim okullarının müdürlerinin katıldığı kabulde, giyecek ve kitaplardan oluşan yardım paketleri okul müdürleri ile hazır bulunan öğrencilere verildi.


MEHMETÇİK, ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIYOR


İl Jandarma Komutanlığı'nın sosyal destek projesi kapsamında bazı ilçelerde hayata geçirdiği, "Mehmetçik Dershanesi", İvrindi ilçesinde başarıyla uygulanıyor. İlçedeki 5 lise ile dışarıdan katılan maddi durumları iyi olmayan toplam 129 öğrenci, İvrindi lisesi'nde oluşturulan Mehmetçik Dershanesi'nde, askerliğini kısa dönem olarak yapan öğretmen askerler tarafından ÖSS'ye çalıştırılıyor. Her biri kendi branşında uzman olan toplam 12 öğretmen asker hergün okul saatleri içinde verdiği dersler ile gençler üniversite sınavlarına hazırlanıyor.


FDD müdürü Fuat Ayan, dershane olarak böylesine hayırlı bir yardıma katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Müdür Ayan, Mehmetçik dershanesi ile ilçedeki diğer ilköğretim okullarındaki öğrencilerle ilgili ihtiyaç duyulması halinde her zaman yardım ve katkıya hazır olduklarını bildirdi. Başta kaymakam olmak üzere, belediye başkanı ve ilçe jandarma komutanı, FDD yetkililerine yardım için teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 13:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?