25
Mayıs
2024
Cumartesi
KEPSUT - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

2 bin 847 öğrenci ders başı yaptı

Balıkesir’in Kepsut ilçesinde yeni eğitim öğretim yılı başladı. 2 bin 847 öğrenci ders başı yaptı. Yaz tatilinin ardından öğrenciler arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Kepsut ilçesinde ders başı yapan öğrenciler, sabah erken saatlerden itibaren yollara düştü. İlköğretim okullarındaki öğrencilerin büyük çoğunluğunun velileri ile okullara gittikleri görüldü. Okul bahçelerinde yaz tatilinin ardından tekrar arkadaşları ile bir araya gelen öğrencilerin büyük sevinç yaşadıkları gözlemlendi. Arkadaşlarını, öğretmenlerini ve okulu çok özlediklerini belirten öğrenciler yeni eğitim yılının kendileri için başarılı ve güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Velilerin de en az öğrenciler kadar heyecanlı oldukları görüldü. Anne ve babalar çocukları için hayırlı bir eğitim dönemi geçmesi dileğinde bulundu. Okullarda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okul müdürleri konuşma yaptı. Öğrencilerin kılık kıyafet ve disiplin kuralları konusunda uyarılarda bulunan okul yöneticileri öğrencilerin başarılı olmaları temennisinde bulundu. Kepsut kaymakamı Mehmet Türköz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aydoğdu ve şube müdürlerinle birlikte tek tek okulları dolaştılar. Öğrencilere çikolata ikram ettiler.

Kaymakamı Mehmet Türköz, ana sınıfına yeni başlayan minik öğrencilerle bire bir ilgilendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aydoğdu ise, yeni başlayan eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dilerken, Kepsut’ta öğretmen açığının bulunmadığını ve aylar önceden okulların bakımlarını yaptırarak eksik bir şeyin bulunmadığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 13:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?