18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEPSUT - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Bakan Çiçek Kepsut'ta

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti iktidarı olarak, gerçekleştirdikleri hizmetlerle farklarını ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

Balıkesir’in Susurluk İlçesi ile il merkezi ve Kepsut İlçeleri’nde cezaevi ve adliye hizmet binalarının inşaatını inceleyen Bakan Çiçek, "Balıkesir ve ilçelerindeki yatırımlarımızın hızı bir şekilde yürütülmesi için inceleme yapıyoruz. Biz işlerin daha hızlı yürütülmesinden yanayız. Maalesef işlerin uzamış olması hem maliyetleri artıyor, hem de vatandaşa hizmet götürülmesinde bir kısım zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu dönem farklı bir dönem. Genelde temel atmalara da gitmiyoruz. Çünkü, vatandaş epey temeller gördü. Türkiye’nin her tarafında 3 sene, 5 sene, 10 sene hatta 20 sene geçiyor ama bir türlü bitmiyor. Onun için biz temel atmalara gitmiyoruz. Ama yaptığımız işleri de kısa sürede bitirip hizmet farkını, bu iktidarın öncekilerden farkını da ortaya koymaya çalışıyoruz. Süren işlerle ilgili para problemimiz yok. Gecikmeler bakanlıktan, hükümetten değil. Süratle giden işlerin parasını peşin ödüyoruz" dedi.

ADALET BAKANLIĞI’NA 4 BİN KADRO
Susurluk Belediye Başkanı İsmail Güneş’i de makamında ziyaret eden Adalet Bakanı Çiçek, belediyelerin genel bütçeden aldıkları paylarının yüzde 25 daha artacağı müjdesini verdi. İller bankası üzerinden verilen payın rakamsal olarak yüzde 6 olduğunu ancak, havuza giren miktarın çok daha fazla olduğunu kaydeden Çiçek, AK Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur’un, bölge mahkemesi, Vali Atıl Üzelgün’ün de İdare Mahkemesi isteğiyle ilgili kesin bir söz vermekten kaçındı. Bakan Çiçek, "Bölge mahkemelerine daha vakit var" derken, idari yargıda yeteri kadar kadro olmadığından yakındı.

Adalet Bakanlığı olarak 2802 sayılı bir kanun hazırladıklarını ve Meclis’e gönderdiklerini açıklayan Bakan Çiçek, kanunun önümüzdeki Salı günü TBMM’de görüşüleceğini bildirdi. Çiçek, "Bakanlık nezdinde 4 bin de kadro aldık. Bu kadroların dolmuş olması halinde biz bu sıkıntıları yüzde 90 çözüyoruz. Emekli olanların yerine de alacağız. Şu an bütün Türkiye’de 440 idari hakim var. Davaların önemli bir kısmı İstanbul gibi, Ankara gibi yerlerde. Balıkesir’e mahkemeyi kursak bile idari yargıda hakim yok" dedi. Çiçek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi de olan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali’nin verdiği bilgiye göre de Meclis tatile çıkmadan önce kadro sıkıntısını çözeceklerini söyledi.

Daha sonra Balıkesir’e geçen Bakan Çiçek, İzmir yolu üzerinde inşaatı başlayan adliye hizmet binasının temelini attı. Valilik Kriz Merkezi binasının yanındaki törende Balıkesir’in yeni adliye inşaatının temelini Bakan Çiçek, milletvekilleri Turhan Çömez, Ali Osman Sali ve Edip Uğur ile Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, butona basarak attı. Bakan Çiçek daha sonra, Vali Atıl Üzelgün’ü, ardından mevcut adliyeyi, belediyede de Belediye Başkanı Sabri Uğur’u makamında ziyaret etti.

Balıkesir’in ikinci derece deprem kuşağından 1. derece deprem bölgesine alındığını kaydeden Belediye Başkanı Sabri Uğur, imar ve istimlaklarla ilgili sıkıntı yaşadıklarını belirtirken, Belediyeler Yasası’nda kanunla ilgili bazı iyileştirmelerin yapılarak kolaylık sağlanmasını istedi. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Bakan Çiçek, burada gazetecilerin, Cumhurbaşkanı’nın vetosuna dair sorularını cevapladı. Kepsut İlçesi’ne geçerek eski adı F Tipi olan Bölge Cezaevi inşaatını inceleyen Çiçek, Dursunbey İlçesi’nde yemeğe katıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 06:32:22
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 12:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?