30
Mayıs
2024
Perşembe
KEPSUT - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Mağara keşfedilmeyi bekliyor

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Bükdere köyündeki Ulupınar mağarası keşfedilmeyi bekliyor.

Kepsut'a 26 km uzaklıkta olan esrarengiz mağaranın turizme kazandırılması gerektiğini söyleyen yöre halkı, yetkililerin Ulupınar mağarasına ilgi göstermesini istiyor. Yıllardan beri bu mağaranın etrafında koyun otlattıklarını, zor hava şartlarında hep bu mağaraya sığındıklarını anlatan Bükdere köylüleri, "Ulupınar" adını verdikleri mağaranın gizeminin keşfedilmesi halinde doğa turizmine kazandırılabileceğini belirttiler.

Bükdere köyü muhtarı Süleyman Etser, köylerine uzak olduğu için çok fazla gezip inceleme fırsatı bulamadıkları mağaranın içinde aynı yükseklikte başka mağaraların da bulunduğunu, ancak, bunların söylentiden ileriye gitmediğini söyledi.

Başka illerden çok sayıda kişinin bu mağaraya altın aramak için geldiğini belirten Bükdere muhtarı Etser, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'nun bizzat giderek Ulupınar mağarasını incelemesini, mağaranın esrarengizliğinin böylece çözülmesi gerektiğini söyledi. Süleyman Etser, "Özellikle başka illerden buraya sırf altın aramak için bir sürü insan geliyor. Biz bunu engellemedik, engellemiyoruz da. Mağaranın her yanı delik deşik oldu. Sayın valimizin girişimiyle buradaki talan da engellenip, bu şaheser mağara turizme kazandırılabilir" dedi.

SİT ALANI İLAN EDİLDİ

Kepsut'un Bükdere köyündeki Ulupınar mağarasında eski dönemlere ait kalıntılar da göze çarpıyor. Antikacılardan dolayı, "Doğal Sit Alanı" ilan edildiği bildirilen Ulupınar mağarasının uçsuz bucaksız genişlik ve uzunlukta olduğu belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 18:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir kaya IP: 92.45.248.xxx Tarih : 25.03.2009 17:49:37

ben serceoren koyundenım komsu koyumuzun turızme kazandırılmasını  ısterım