22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEPSUT - BALIKESİR
Belediye Sayfaları

Vatandaşların kene paniği

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde vatandaşlar, "kene" paniği yaşıyor. Sokakları kenelerin sardığını ileri süren mahalle sakinleri her gün kene avına çıkıyor. 

Kepsut'un Kasapzade Mahallesi, Çınarlı Cami Sokak'ta oturan vatandaşların başı kenelerle dertte. Yaklaşık 2 haftadır evlerinin etrafını kenelerin bastığını söyleyen mahalle sakinleri, yetkilileri tedbir almamakla suçladı. Gece gündüz kene avına çıktıklarını belirten vatandaşlardan Şakir Yörük, "Şehir içinde uzun zamandır hayvancılık yapılıyor, gübrelerini temizlemiyorlar. Bir süreden beri kene salgını var. Çocuklarınıza birşey olacak diye korkuyoruz. Daha önce de bu şehir merkezindeki damlarla ilgili şikayette bulunduk, ama kimsenin ilgilendiği yok" diyerek yetkilileri suçladı. 

Mahalledeki hayvan damı olarak kullanılan yerin kaldırılmasını isteyen vatandaşlardan Metin Kırmızıdon, "Biz bu damdan bıktık artık. Gelen hayvanların nereden getirildiği de belli değil. Her yer kene doldu. Akşamları yüzlerce kene öldürüyoruz" dedi. 

Bütün mahallenin huzursuz olduğunu belirten Dilek Kırmızıdon da, özellikle akşamları mahalle halkı olarak kene avına çıktıklarını, yüzlerce kene öldürdüklerini anlattı. Bayan Kırmızıdon, "Karanlıkta ortaya çıkıyorlar, yerlerde yürüyorlar. Mahallemizde bütün herkes kene avlıyor. Evleri saracak, içeriye girecek diye çok korkuyoruz. Çocuklar var, akşam olunca herkes huzursuz, kimse rahat değil" diye dert yandı. 

Bu arada, şikayet üzerine Kepsut Belediyesi'nden mahalleye ilaçlama ekibi gönderildiği, kene saran sokağın ilaçlandığı, ancak, canlı hayvan ticareti yapan şahsa ait damın kapalı olduğu için ilaçlanamadığı öğrenildi. Vatandaşlar, her gün ortalama 100 civarında kene ve kene yavrusu öldürdüklerini, sürekli çoğalan kenelerin KKKA hastalığı getirmesinden korktuklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 17:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?