22
Mayıs
2024
Çarşamba
MANYAS - BALIKESİR

Çiftçiler paralarını alamıyor

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, yörede faaliyet gösteren salça fabrikalarının domates üreticilerine Mart ayında ödenmesi gereken paraları hala ödememesine tepki gösterdi.

Çiftçilerin 2004 yılı domates bedellerinin son ödemesinin sözleşme gereği geçen yapılması gerektiğini, ancak Beta salça fabrikası haricinde diğerlerinin hala ödeme yapmamasının Manyas çiftçisini zora soktuğunu belirten Danç, üreticinin mağdur olmaması için sözleşmelerin iki tarafın da hakkını koruyacak şekilde yapılması gerektiğini savundu.

Danç, "Manyas’ta 3 tane salça fabrikası var, bunların ikisi, Ege bölgesindeki çiftçiler ile parasını peşin ödeme şartıyla kilosu 75 bin liradan ekim sözleşmesi yapıyor. Hasat dönemi Ege’den domates alıp, Manyas’ta işliyorlar. Nakliye ile birlikte domates 105 bin TL’ye mal oluyor. Bu şekilde yapacaklarına, yöremiz çiftçisi ile 100 bin TL’ye peşin sözleşme yapsınlar. Çiftçimiz küsmesin. Bu sene de geçen yıl olduğu gibi 100 bin TL’ye sözleşme yapıyorlar. Ama bu fiyatlardan domates ekecek çiftçiyi zor bulurlar. Manyaslı çiftçiler gerçekten küstü. Her geçen yıl domates ekim alanı daralıyor. Bunun farkına varmaları lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 13:32:45
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 12:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?