20
Mayıs
2024
Pazertesi
MANYAS - BALIKESİR

Vali mera açılışına katıldı

VALİ ARSLAN MANYAS'TA MERA AÇILIŞINA KATILDI

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Manyas ilçesinde mera açılışına katıldı.

Manyas Kaymakamlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir il Tarım Müdürlüğü ve Kocagöl Köyü Muhtarlığı işbirliği ile yürütülen mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında, Kocagöl Köyü meralarının otlatmaya açılması nedeni ile tören düzenlendi. Törene Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme (TÜGEM) Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Manyas Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan, Balıkesir İl Tarım Müdürü Engin Sancı , Belediye Başkanları, daire amirleri, köy muhtarları ve vatandaşların katıldı.

Kocagöl Köy Muhtarı Recep Can, köylerinin 850 nüfusa sahip olduğunu, geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu, Manyas Gölü kıyısında olması nedeni ile 15 hanenin ise balıkçılık ile geçimini sağladığını söyledi. Kaymakam Fatih Ürkmezer ise Kocagöl Köyündeki mera ıslah çalışmalarına 2008 yılında başlandığını ve 2012 yılında tamamlanmasının beklendiğini belirtirek, 400 dekar alanda yeni mera tesisinin tamamlandığını ıslah çalışmaları bittiğinde yaklaşık 800 dekarın köy hayvancılığına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

TÜGEM Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Balıkesir'de ise 500 bin büyükbaş, 800 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, Balıkesir'in yıllık 623 bin ton süt ürettiğini, sütün sanayiye akışının ise yüzde 75-80 arasında önemli bir rakam olduğunu söyledi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan yaptığı konuşmada, tarımın devlet tarafından iyi desteklendiğini ifade ederek il genelinde 250 bin dekar meraya sahip olunduğunu, kentlerin yakınlarındaki meraların meralık vasfının kaldırılabileceğini düşündüğünü belirtti. Vali Arslan, Balıkesirlinin bankalarda 2010 yılında 5,5 milyar TL. mevduatı bulunduğunu, buna karşın bankalardan 470 milyon TL'si zirai kredi olmak üzere toplam 5,2 milyar TL kredi kullandığına dikkat çekerek, Balıkesir'in mevduat zengini olduğu iddiasının doğru olmadığının altını çizdi. Konuşmalardan sonra kılçıksız brom, kamışsı yumak,domuz ayrığı,gazal boynuzu ve yonca tohumlarının kullanılarak oluşturulan yapay meranın otlatmaya açılışı Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve beraberindekiler tarafından gerçekleştirildi.

VALİ ARSLAN MANYAS'TA MERA AÇILIŞINA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 16:43:04
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 00:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper IP: 78.188.218.xxx Tarih : 6.05.2011 16:49:14

değerli manyaslı hemşehrilerim sizlere sevgi ve selamlarımı gönderiyorum uzaktanda olsa gelişmeleri takip etmeye açlışıyorum bazen gülüyorum mera açılışı yapmış sayın valim mera açılsa ne olucak köylüde hayvan kalmadı hayvana bakıcak gücü kalmadı köylünün yem aldı başını gidiyor süt para etmiyor ne yapsın köylü merada otlaycak hayvan yok işyeri fabrika açın iş imkanı sağlayın manyas boşaldı herkez kaçıyor işsizlikten çözüm bulun yetkililer