22
Mayıs
2024
Çarşamba
MANYAS - BALIKESİR

Salça fabrikalarına veryansın

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, yörede domates üretiminin geçen seneye göre yüzde 60 oranında azaldığını söyleyerek, salça fabrikalarından fiyatları artırmalarını istedi.

Bu yıl 6 bin dekar alana sözleşmeli ekim, 2 bin dekara da serbest ekim yapıldığını belirten Danç, Manyas’taki salça fabrikalarının bu yıl çiftçilerle yaptıkları sözleşmelerde fiyat hanesini boş bıraktıklarını, rakamları fabrikaların kendi istekleri doğrultusunda dolduracaklarını hatırlattı.

2001 yılında domatesin 100 bin TL’ye alındığını, bu yıl da aynı rakamın telaffuz edildiğini kaydeden Danç, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. 4 yılda girdilerin büyük artış gösterdiğini savunan Danç, "Çiftçilerimizin emeğinin karşılığını alabilmeleri için salça fabrikaların domatesi 150 bin liradan satın almaları gerekiyor. Aksi halde çiftçi kesinlikle zarar eder. Yöredeki salça fabrikalarının bazıları Manyaslı çiftçiyi mağdur etmek için Eskişehir’e kadar giderek oradaki çiftçilerle sözleşme yapıyor. Oraya gideceklerine, yöre çiftçisiyle iyi ilişki içerisinde olsunlar. Yıllardan beri Manyas çiftçisi onları sırtında taşıdı" diyerek, fabrikaların bu uygulamasına tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 15:12:37
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 16:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?