18
Mayıs
2024
Cumartesi
MANYAS - BALIKESİR

Traktörde tehlikeli yolculuk

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde, traktör kasasında yolculuk yapan köylüler ölüme meydan okuyor. Köylerde traktörler tarım dışında ulaşım aracı olarak da kullanılıyor. Ancak bu yolculuk kazalara davetiye çıkarıyor.

Fotoğraftaki sürücü de, traktörünün kasasına oturttuğu yaşlı kadınların yanı sıra, yanına da 4 kişiyi alarak faciaya davetiye çıkardığının farkında değilmiş gibi yol alırken objektiflere yakalandı.

Ani kalkış ve frenlerde kasa ve yanındaki kişilerin yola saçılmasının an meselesi olduğu belirtildi. Buna benzer tehlikeli yolculuklara köy yollarında sık sık rastlandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 23:10:42
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 18:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSNÜ KIRCALI IP: 85.96.219.xxx Tarih : 7.12.2005 14:01:11
Ben uludağ üniversitesi tarım makinaları bölümü öğrencisiyim bir manyaslı olarak böyle durumlarda çiftçilerin bilgilendirilmesini istiyorum .Traktör, bir tarım aracıdır ve kesinliklen yolda özellikle karayollarında kullanılmamalıdır. Çiftçilere bunların anlatılması ve gerekirse bu konular hakkında seminerler gibi organizasyonlar düzenlenip,çiftçilerin biliçlendirilmesi gerekmektedir. Türkiye'de bir çok insanımız bu şekildeki durumlarda hayatlarını kaybetmektedirler. Bölgedeki yetkililerin çiftçi vatandaşlarımızı bu kanularda bilinçlendirmelidirler. Teşekürler eder başarılarınızın devamını diliyorum...