17
Haziran
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Manyas'ta ishal salgını

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde, bağırsak enfeksiyonu hastalıkları sebebiyle çok sayıda insan sağlık kuruluşlarına akın etti.

Son günlerde Devlet Hastanesi'ne gelen hastaların ateş, ishal, kusma ve karın ağrısı şikayetlerinde bulundukları bildirildi. Yapılan tıbbi tetkiklerde bağırsak enfeksiyonu teşhisi konulan hastalar yataklı tedaviye alınırken, hastanede bütün yataklar doldu.

Şehir şebeke suyundan örnekler alınarak tahlile gönderildiği belirtildi. Köylerden de aynı şikayetlerle hastaların geldiğini söyleyen Devlet Hastanesi doktorları, vatandaşların yiyecek ve içeceklerine çok dikkat etmelerini, belediyelerin ve muhtarlıkların da düzenli olarak şebekeyi klorlamasını istedi.

Yetkililer, bağırsak enfeksiyonundan polikliniğe gelen hastaların yüzde 12'lik bir kesimi oluşturduğunu, bunun da normalin üzerinde bir değer olduğunu vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 15:45:21
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 12:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selçuk Atış IP: 85.101.224.xxx Tarih : 1.02.2006 04:14:37
Belki sizlere göre ufak bir detay gibi gelebilir ama, Söz konusu haberinizdeki ''belediyelerin , muhtarlıkların da düzenli olarak şebekeyi klorlaması değil bence DEZENFEKTE etmeleri şeklinde yazılmalıydı.Çünkü klordan başka dezenfeksiyon yöntemleride mevcut ve halkımız artık bu konularda sizlerinde vasıtası ile bilgilendirilmeli diye düşünüyorum. saygılarımla Selçuk Atış