18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAVAŞTEPE - BALIKESİR

Damadın imdadına greyder yetişti

BEYAZ ESARETTEN MUTLULUK ÇIKTI

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde hafta sonundan beri yaşanan kar esareti ilginç görüntülere sahne oldu. Kar yüzünden yolu kapalı olan dağ köyüne gelin almaya giden damadın imdadına belediyeye ait greyder yetişti.

Savaştepe ilçe merkezinde ikamet eden Koyunoğlu ailesi, yolları kar nedeniyle kapalı olmasına rağmen Yukarı Karaçam köyüne gelin almaya gitti. Vatandaşların yardım istediği Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel de genç aşıkların kavuşması için kolları sıvadı. Başkanın talimatıyla gönderilen greyder, süslenmiş gelin arabasına eşlik ederek yolları açtı. Savaştepe'de kahvehane işleterek geçimini sağlayan damat Volkan Koyunoğlu (24), gönlünü kaptırdığı müstakbel eşi Gülay Saylak'a (27) bir an önce kavuşmak için sabırsızlanırken, karla kaplı yollarda oyunlar oynanıp halaylar çekildi.

Normal şartlarda 15-20 dakika süren yolu 3 saatte alan damat tarafı, nihayet kar esareti altındaki dağ köyüne ulaşıp gelin evine vardı. Damadın sağdıçları gelini dualar eşliğinde Türk bayrağının altından geçirdi. Kırmızı duvak ve beyaz gelinliğiyle karların üzerinde bir müddet yürüdükten sonra damadın olduğu araca bindirilen gelin, köyüne veda etti.

 

KAR ÜZERİNDE OYNADILAR

Damat tarafı ise bin bir güçlükle ulaşıp aldığı gelinle birlikte Savaştepe'ye döndü. Dönüş yolunda mola veren konvoyda gelin arabasından inen gelin ve damat kar üzerinde oynayıp stres attı. Genç çift çok mutlu olduklarını ifade ederken, damat Volkan Koyunoğlu yolu açan belediye ekiplerine teşekkür etti.

Dönüş yolunda mezarlık civarında karla kaplı dar geçitte duran greyder operatörü, iş makinesinin arızalandığını söyleyince gelin ve damat paniğe kapıldı. Damat, bir süre sonra şaka yaptığını anladığı greyder operatörüne bahşiş verdikten sonra konvoy yoluna devam etti.

Savaştepe ve civarında düğünlerde ilginç gelenekler de yaşatılmaya devam ediyor. Kar esaretinden kurtulan Volkan-Gülay Koyunoğlu çifti, ilçe merkezindeki evlerine geldiklerinde sağdıçların hazırladığı sürprizle şaşkına döndü. Arkadaşlarının isteği üzerine piknik tüpü getiren damat; tava, sucuk, yumurta ve yağ bulduktan sonra sokak ortasında sucuklu yumurta pişirip hem arkadaşlarına yedirdi hem de kendi yedi. Daha sonra bir tepsiye yoğurt döküp içine para atan arkadaşları, gözünü bağladıkları damada

tepsideki yoğurdu yalatarak yedirdi. Eğlenceli olduğu kadar eziyetli de olan bu törenin ardından, damat nihayet araç içinde bekleyen gelini alıp dünya evine girdi.

BEYAZ ESARETTEN MUTLULUK ÇIKTI
BEYAZ ESARETTEN MUTLULUK ÇIKTI
BEYAZ ESARETTEN MUTLULUK ÇIKTI
BEYAZ ESARETTEN MUTLULUK ÇIKTI
BEYAZ ESARETTEN MUTLULUK ÇIKTI
BEYAZ ESARETTEN MUTLULUK ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 15:49:00
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 23:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?