29
Mayıs
2024
Çarşamba
SAVAŞTEPE - BALIKESİR

Kırmızı orman karıncaları

Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki ormanları "kırmızı orman karıncaları" koruyacak.

10 Mayıs 2007

2006 yılı Nisan ayında Dursunbey ormanlarından getirilip Savaştepe'nin Yazören köyü yakınlarındaki ormanlara bırakılan kırmızı orman karıncalarının (Formica Rufa), kış mevsimini atlatıp, hayatlarını devam ettirmeleri en çok orman işletme yetkililerini sevindirdi.

Orman karıncaları, yuvalandıkları ormanda ağaçlara, dolayısıyla çevreye zarar veren tüm böcekler ile larva, tırtıl ve yumurtalarını yiyerek ormana fayda sağlıyor.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli orman zararlıları ile mücadele şube müdürü İbrahim Karaşahin ve Savaştepe Orman İşletme Şefi Hasan Lapanta, Savaştepe'nin Hıdırbalı köyünde ormanlara zarar veren "altın kıçlı kelebek" zararlısının uçakla yapılan ilaçlama neticesinde tırtılarının tamamen yok edildiğini, bu yıl torbalarda canlı yeni zararlılara rastlanmadığını bildirdi.


Yine Savaştepe'nin Karacalar, Ardıçlı ve Tütünlük köyleri civarında çam kese böceği ve yaprak arısı zararlısına karşı 550 hektar sahanın uçakla havadan, karadan da sisleme cihazı ile yapılan ilaçlamalar neticesinde ormanlara zarar veren böceklerin henüz yumurtadan çıktığı ilk evrede yok edildikleri bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 17:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?