26
Mayıs
2024
Pazar
SAVAŞTEPE - BALIKESİR

Yolcu treni raydan çıktı

İzmir-Ankara seferini yapan Mavi Tren raydan çıktı. Dün gece saat 23,00 sıralarında meydana gelen olayda yaralanan olmazken, mağdur olan yolcuların otobüslerle sevk edilecekleri, raydan çıkan lokomotif ile 2 vagonun tekrar raylara oturtulması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 19.45'te İzmir'den Ankara'ya hareket eden 31127 sayılı Mavi Tren, Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki istasyonda durmak üzere yavaşladığı sırada perona yaklaşık 100 metre kala raydan çıktı. İçerisinde 130 yolcusu bulunan trenin makine bölümü ve bağlı iki vagonu raylardan çıkıp karaya oturunca paniğe kapılan yolcular kısa sürede tahliye edildi. Çok sayıda polis ve jandarma ekibinin sevk edildiği olay yerine giden Savaştepe Kaymakamı Nihat Karabiber, kazayla ilgili bilgi aldı. İHA muhabirine konuşan Kaymakam Karabiber, "Trenin makine bölümü ile 2 vagon raydan çıkmış. Yolculardan ölen ve yaralanan kimse yok. Manisa'nın Soma ilçesinden gelecek otobüslerle yolcuları Balıkesir istasyonuna taşıyacağız. Oradan yine trenle yolculuklarına devam edecekler. Trenin tekrar raylara oturtulması için çalışmalar sürüyor. Vinçlerle makine ve vagonlar raylara çekilecek" dedi.

 ANKARA'DAKİ EYLEME GİDECEKLERDİ

Yolcu treninin ilçedeki istasyonda durmak için yavaşladığı sırada meydana gelen olayın makas değiştirme anında meydana geldiği ileri sürüldü. Bu arada, Mavi Tren'e Manisa'nın Akhisar ilçesinden binen 40 tekel işçisi de mağdur yolcular arasında bulunuyor. Akhisar'dan binen tekel işçileri Ankara'da günlerdir süren tekel işçilerinin eylemine katılmak için yola çıktıklarını söylediler. Savaştepe istasyonundaki kurtarma çalışmaları ile yolcuların nakil işlemleri devam ediyor. Kza sebebiyle yine İzmir'den hareket eden Ankara'ya giden Dokuzeylül Ekspresi'nin Manisa'nın Soma ilçesinde bekletildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 00:33:03
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 11:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?