30
Mayıs
2024
Perşembe
SINDIRGI - BALIKESİR

Bina tahsisine velilerden tepki

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde bir ilçeye turizm meslek lisesi açılacağını duyurdu, Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de talip oldu.

İlçeye gönderilen müfettişler turizm lisesi için yer baktı, Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ile Atatürk İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu. Atatürk İlköğretim Okulu binasının turizm lisesi için düşünülmesi velilerin tepkisine yol açtı.

Veliler, Atatürk İlköğretim Okulu yerine yine bu okula çok yakın olan ve geçen yıl yapılarak eğitim öğretime başlayan Yağcıbedir İlköğretim Okulu’nun Turizm Meslek Lisesi olarak değerlendirilmesini önerdi, kendi okullarına ise ek derslik yapılmasını istedi. Okul koridorunda toplanan velilere CHP ilçe örgütü de destek verdi. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nurhan Tavlı velilerin ve öğrencilerin okullarının kapanmasını istemediklerini, kendisinin de seçilmiş bir kişi olarak velilere destek verdiğini söyledi.

Okullarının Turizm Lisesi olarak değerlendirilmesini kabul etmeyen ve imza kampanyası da başlatan velilerin toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Işık da katıldı. Zaman zaman sert tartışmalara sahne olan toplantıda velilerin taleplerini dinleyen Işık, velilerin isteklerini ilgili yerlere ileteceğini söyledi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 12:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?