17
Haziran
2024
Pazertesi
SINDIRGI - BALIKESİR

Her şey yuvası için

Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nde, hem üniversitede okuyan hem de 3 çocuğuna bakan, ayrıca eşinin lokantasında çalışan genç kadın, azmiyle herkese örnek oluyor.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Sağlık Meslek Yüksek Okulu Ebelik Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Özlem Şapçı (31), başarısıyla dikkat çekiyor. Evli ve 3 çocuk annesi olan Özlem Şapçı, aynı zamanda eşinin çalıştırdığı lokantada çalışarak aile bütçesine de katkıda bulunuyor.

Her gün Balıkesir'deki okula gidip tekrar ilçeye dönen Özlem, sınıfın en çalışkan öğrencilerinde birisi. Çocuklarının eğitimleriyle de yakından ilgilenen Özlem Şapçı, ev işlerini de yaptıktan sonra kalan zamanını, eşinin Sındırgı Garajı'ndaki lokanta ve dürüm işinde çalışıyor.

Burada hem malzemeyi hazırlayıp hem de pişirip müşteriye ikram eden Özlem Şapçı, hayatından çok memnun olduğunu söyledi. Şapçı, "Okumaktan ve çocuklarıma bakmaktan, eşime yardımcı olmaktan son derece memnunum.

Tahsilin yaşı yok. İnsanlar benim çalışmalarımı ve başarımı örnek alsınlar, çalışmayı prensip edinsinler. Zamanın nasıl geçtiğini unutacaklar. Okulumdan da memnunum, hiç aksatmadan il merkezine her gün gidip geliyorum. Evimde 3 çocuğuma bakıyorum, onların her türlü bakım ve eğitimleriyle yakından ilgileniyorum" dedi.

Üniversite tahsili, ev işleri ve çocuklarının bakımının yanı sıra eşinin işyerinde çalışmaktan da hiç yorulmadığını ve mutlu olduklarını kaydeden genç anne, zaman zaman zorlandıklarını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarından bir miktar maddi yardım yapılması halinde çok daha başarılı olacağını ifade etti.

Sındırgılılar'ın örnek annesi olan Özlem Şapçı, "Eşime ait lokantada, ayrı bir damak tadı olan dürüm hazırlayıp satarak aile bütçemize de katkı sağlamaya çalışıyorum. Elbette bu mücadelenin içinde zorlandığımız günler oluyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarından maddi katkı yapılabilirse daha da başarılı olacağıma inanıyorum" diyerek, yetkililerden destek istedi

.
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2006 Perşembe 23:37:37
Güncelleme :9 Şubat 2006 Perşembe 23:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nisan talaş IP: 88.225.106.xxx Tarih : 1.11.2006 14:00:26
sapcı ailesini tbrik ederim.her kadın böyle olmalıki.türkiye kalkınsın kadının işi evde yan yatma yeri deyildir .mademki eşitlik var herkez çalışacak. saygılar