22
Mayıs
2024
Çarşamba
SINDIRGI - BALIKESİR

Kahvehanede sigara içme yasağı

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi'nde, yeni açılan bir kahvehanede sigara içilmesi yasaklandı. 

Sındırgı Belediyesi'nin kısa bir süre önce çevre düzenlemelerini tamamlayıp ilçeye kazandırdığı Şerif Paşa Meydanı'ndaki kahvehanede sigara içilmesi yasaklandı. Bu yasaklamanın ilçedeki diğer kahvehaneleri kapsamadığı belirtilirken, sigara içmeyenlerin bu kahvehanede rahat bir şekilde oturup, dumansız bir ortamda sohbet edebilecekleri kaydedildi. Kahvehane müşterileri, bu uygulamanın sağlıkları için son derece olumlu bir adım olduğunu belirterek, "Yasaklama kararı alıp, uygulamaya koyan belediyemize teşekkür ediyoruz" diyerek memnuniyetlerini ifade ettiler. 

Kahvehanedeki sigara yasağıyla ilgili bir açıklama yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, sigarasız bir toplum hedeflediklerini söyledi. Başkan Yavaş, "Bunu gerçekleştirmenin adımlarından biri olarak gördüğümüz uygulamayı başlattık. Şerif Paşa Meydanı olarak yaptığımız düzenleme bünyesinde yer alan nostaljik kıraathane halkımızın hizmetine girdi. Bu mekan içinde sigara içilmesinin uygun olmayacağını düşündük ve meclis kararı aldık. Bizlere intikal eden vatandaşın sesinden de anlıyoruz ki mevcut kıraathaneler içinde böyle bir mekana ihtiyaç varmış" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 12:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozan IP: 88.255.14.xxx Tarih : 18.10.2007 16:54:31

istek üzerine mi yapıldı belediye uğraşacak başka bişey mi bulamadı içmeyenler evde çay yapıp içsinler ben kültürümden kopamam