23
Mayıs
2024
Perşembe
SINDIRGI - BALIKESİR

Sabri amca AİHM'e gidiyor

Sındırgı'da, belediye ile bir vatandaş arasında yaşanan işgal tartışması, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınıyor.

Sındırgı Belediyesi’nin 362 metre karelik arsasında haksız tasarruf yaptığını ve mağdur edildiğini ileri süren Sabri Tunar, "Hakkımı aramak için Bursa Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtım, davayı kazandım.

Mahkeme kararları Sındırgı Belediyesi’ne tebliğ edildi. Ancak 555 metre karelik arsamın 362 metre karesine belediye tarafından el konuldu. Yerim gasp edildi. Avukatıma talimat verdim, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dava açacağım" dedi.

Tunar, Sındırgı Belediyesi’nin kendi yerini mahkeme kararına rağmen hala garaj ve otopark olarak kullanmaya devam ettiğini iddia etti. Tunar’ın garaj içinde kalan 2 katlı evinin belediye tarafından istimlak edilerek yeşil saha ve garaj olarak değerlendirileceği ileri sürüldü.

Sındırgı Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Mehmet Susam, Sabri Tunar’ın kendisine ait olduğunu iddia ettiği yerin, belediye meclisi tarafından alınan kararla istimlak edileceğini söyledi. Susam, Tunar’ın iddialarının geçmişe dönük olduğunu, kendilerinin göreve gelmesinden itibaren herhangi bir mahkeme kararının tebliğ edilmediğini belirtti.

Tunar’ın istimlakla ilgili davayı uzun zaman önce CHP’li Fikret Çiğdem’in başkanlığı döneminde açtığı, kazanılmış mahkeme kararı tebliğinin de o dönemde yapıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 16:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?